Ένας αγαπημένος πελάτης | Deborah Silver & Co.

38
Ένας αγαπημένος πελάτης |  Deborah Silver & Co.

harriet.jpgΔεν είναι δύσκολο να αναγνωρίσεις τους αγαπημένους πελάτες. Η δουλειά που κάνετε για αυτούς – την εκτιμούν. Δεν φοβούνται να σας ζητήσουν να αναφέρετε λεπτομερώς κάθε βήμα που περάσατε για να καταλήξετε σε μια σύσταση. Μόλις παρέχετε όλες τις λεπτομέρειες, απαντούν, ευγενικά. Σκέφτονται όλα όσα λέτε, προσεκτικά. Ακόμα καλύτερα, ενδιαφέρονται και δεσμεύονται. Είναι ξεκάθαροι για το τι τους αρέσει και ευγενικοί σε ό,τι δεν τους αρέσει. Είναι πρόθυμοι να αντιμετωπίσουν κάθε καταιγίδα. Μπορούν να πειστούν. Αλλά ξέρουν το μυαλό και τη ζωή τους και δεν φοβούνται να το υπερασπιστούν. Δεν επισκέπτομαι συχνά αυτήν την πελάτισσα, για την οποία έκανα ένα τοπίο για το νέο της σπίτι πριν από περίπου τρία χρόνια. Είχαμε λόγο να συναντηθούμε πρόσφατα – μερικά νέα ζητήματα που χρειάζονταν επίλυση. Το θέμα έναρξης της – ένα φύλλο που είχε πέσει από τις εσπαλιέρες της κατσούρα. Αυτό το φύλλο σε σχήμα καρδιάς που πέφτει σε ένα υπό φύτευση πυξάρι – μια αιτία γιορτής. Αυτό το τυχαία πεσμένο φύλλο σε σχήμα καρδιάς ήταν το πρώτο θέμα της ημέρας της. Η ομορφιά της φύσης ήταν νούμερο ένα. Όλα τα άλλα ήταν ένα μακρινό δευτερόλεπτο. Πόσο σαν εκείνη, να νιώθει έτσι και να μου το δείχνει. Περάσαμε μερικές στιγμές, σε γιορτή.

DSC_4381Ο εορτασμός ενεργοποιεί και οργανώνει κάθε είδους έκφραση. Το τοπίο, στην πιο βασική του μορφή, αφορά τον καθορισμό χώρων, την κατεύθυνση της κυκλοφορίας και την καλλιέργεια της αγάπης για τη φύση. Όσο ένα σπίτι είναι μια τρισδιάστατη αναπαράσταση της ιστορίας της ζωής μιας οικογένειας, το τοπίο είναι μια ιστορία για το πώς αυτό το σπίτι αλληλεπιδρά με τη φύση. Αυτή η σχέση με τη φύση αφορά πολλά πράγματα – υλικά αδιαπέραστα από τις καιρικές συνθήκες και τα φυτά. Τα σχήματα των χώρων και οι διαστάσεις τους. Χρώμα και διάσταση. Βάθος. Μέρη για να είσαι. Αυτό που μεγαλώνει και ζει στο τοπίο είναι παράλληλο με μια ζωή που ορισμένοι περιγράφουν ως μια ζωή που αξίζει να ζήσετε.

DSC_4402Αυτό το τοπίο μόλις τριών ετών. Έχει αρχίσει να ριζώνει και να γίνεται αναπόσπαστο μέρος αυτής της ιδιοκτησίας. Θα χρειαστούν μερικά ακόμη χρόνια για να δούμε τι προβάλλει το τοπίο, τι πλαισιώνει, τι διαθέτει, πώς ευδοκιμεί και πώς εμπλουτίζει αυτό το νοικοκυριό. Ένα ώριμο τοπίο θα χρειαστεί πολλά χρόνια για να επιτευχθεί, αλλά τα πρώτα σημάδια είναι καλά. Η δημιουργία του τοπίου ήταν μια μάχη. Πολύ βαρύ αργιλώδες έδαφος κοντά στην άκρη του νερού σημαίνει ότι το έδαφος είναι συνήθως κορεσμένο. Είχαμε θύματα. Αλλά οι παιώνιες έχουν πιάσει, όπως και τα αναρριχώμενα τριαντάφυλλα και τα clematis. Μόλις δημιουργηθεί ένας κήπος χτισμένος σε αργιλώδες έδαφος, έζησε πολύ.

DSC_4378Αυτή η αγαπημένη πελάτισσα έλαβε τις συστάσεις μου για γλάστρες και παγκάκια, σκαλοπάτια, πέτρα βεράντας – αυτή ήταν μόνο η αρχή. Φέτος είχε το μυαλό να αλλάξει το χρωματικό της σχέδιο για τα δοχεία της. Πολύ χρώμα, παρακαλώ. Ο σχεδιασμός του κοντέινερ μπορεί να πάρει μια ένδειξη της τελευταίας στιγμής.

DSC_4366Ένας κήπος λιβάδι κοντά στο νερό ήταν πολύ ψηλός και πολύ πράσινος. Μερικά από τα κρεβάτια πήραν μια λεπτή διάτρηση χρώματος από την προσθήκη ετήσιων φυτών μεσαίου ύψους. Φυτέψαμε μερικά χαμηλά αναπτυσσόμενα τριαντάφυλλα θάμνων – μόνο για να δούμε αν θα πήγαιναν στην τοποθέτηση. Κάθε επιτυχημένος κήπος εξαρτάται από την προθυμία να πειραματιστείτε και να εξελιχθεί. Το Tinkering είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα κάθε εφευρέτη. Ανάμεσα σε αυτή τη μεγάλη ομάδα εφευρετών – κηπουροί.

DSC_4363Η περιουσία του πελάτη μου κατακλύζεται από κουνέλια. Κουνέλια που αντιμετωπίζουν τους κήπους της σαν μεσημεριανό μπουφέ. Η συλλογή γλυπτών της από βιζόν, αλεπούδες και σκύλους που κατοικούν στο τοπίο αποτελούν προσωπική υπογραφή. Μπορεί να μην νικήσει ποτέ τα κουνέλια, αλλά το τοπίο της είναι προικισμένο με την ελπίδα, το ενδιαφέρον και τη δέσμευσή της. Είναι αγαπημένη πελάτισσα, ναι. Η σχέση είναι μια τακτική ευχαρίστηση, και συνήθως γεμάτη εκπλήξεις. Σκέφτεται το τοπίο της με τρόπο που δεν μπορούσα ποτέ. Είναι δικό της. Εκτιμώ τόσο πολύ που σκέφτεται για κάθε θέμα, προσωπικά.

DSC_4361κήπος στην άκρη του νερού

DSC_4355δοχεία με φωτεινά χρώματα

DSC_4398κορεσμένο χρώμα

DSC_4359θέα στον κήπο

DSC_4347Δεν έχω δει ποτέ τη στρεπτοκαρπέλα να ευδοκιμεί έτσι. Μπράβο, Χάριετ.

Schreibe einen Kommentar