Η Συλλογική Υποθέσεων Σπουδαστών που διαχειρίζεται τόσο τις διαδικασίες NODA όσο και ACUHO-I χωρίς άγχος-γατάκια

31
Η Συλλογική Υποθέσεων Σπουδαστών που διαχειρίζεται τόσο τις διαδικασίες NODA όσο και ACUHO-I χωρίς άγχος-γατάκια
Καρφιτσώστε το

Όπως είπα νωρίτερα, πέρασα και από τις δύο διαδικασίες για το NODA και το ACUHO-I ταυτόχρονα. Δεν θα πω πόσες θέσεις έκανα αίτηση, αλλά ήταν πολλές. Έπειτα ήρθε ο προγραμματισμός συνεντεύξεων πρώτου γύρου σε διαφορετικές ζώνες ώρας, μετά συνεντεύξεις δεύτερου γύρου και, τέλος, η Ημέρα Προσφοράς, η οποία είναι η ημέρα που το τηλέφωνό σας αρχίζει να χτυπάει με προσφορές!

SONY DSC

Παρακάτω είναι οι συμβουλές μου για όσους προσπαθούν να περάσουν και από τις δύο διαδικασίες ή για όσους θέλουν απλώς να μάθουν πώς να είναι πιο οργανωμένοι σε όλη τη διαδικασία:

Γνωρίστε τις ζώνες ώρας σας!

Έχασα μια κλήση συνέντευξης επειδή ήταν στο EST και το είχα δηλώσει ως στη ζώνη ώρας μου (σε εκείνο το πανεπιστήμιο – λυπάμαι ακόμα πολύ). Βεβαιωθείτε ότι όταν προγραμματίζετε μια συνέντευξη, εξετάζετε τις ώρες και τις προσαρμόζετε για τη ζώνη ώρας σας. Η διαφορά θα μπορούσε να είναι είτε διαφορά δύο ωρών, είτε ακόμη περισσότερο, ανάλογα με το αν κάνετε αίτηση για διεθνή πρακτική άσκηση. Μην τα μπερδεύεις όπως έκανα εγώ.

Κρατήστε ένα τεράστιο γράφημα/έγγραφο για να παρακολουθείτε τα πάντα.

Διατήρησα ένα υπολογιστικό φύλλο Google που είχε αναφέρει κάθε σχολείο στο οποίο έκανα αίτηση, τη θέση για την οποία έκανα αίτηση, είτε ήταν πρακτική άσκηση στο NODA είτε στο ACUHO-I, πότε ήταν οι συνεντεύξεις μου, αν μου πρότειναν συνέντευξη, ποια ήταν τα οφέλη κ.λπ. Με βοήθησε να κρατήσω τα πάντα ευθεία καθώς προγραμμάτιζα συνεντεύξεις στο ημερολόγιό μου και μπορούσα να το αναφέρω μεταξύ των συνεντεύξεων, επομένως όλη η έρευνά μου ήταν μπροστά μου αν είχα συνεχόμενες τηλεφωνικές κλήσεις (δείτε ξανά: ζώνες ώρας).

Κρατήστε ένα φάκελο στο email σας όπου κρατάτε όλη την αλληλογραφία με τα ιδρύματα.

Θα λάβετε ένα σωρό email, οπότε βεβαιωθείτε ότι δεν χάσετε κατά λάθος ένα επειδή ήταν θαμμένο κάτω από τα email της εργασίας σας ή τις ειδοποιήσεις αποστολής σας στο Amazon.

Να είστε στην κορυφή των χρονοδιαγραμμάτων.

Μάθετε πότε είναι η τελευταία ημέρα υποβολής αίτησης και πότε είναι η τελευταία ημέρα για να επικοινωνήσουν μαζί σας. Και οι δύο αυτές διαδικασίες κινούνται ΓΡΗΓΟΡΑ, όπως πολύ γρήγορα, και μερικές φορές, έχετε μόνο μιάμιση μέρα για να εγγραφείτε σε μια συνέντευξη με ένα σχολείο πριν προχωρήσετε. Σημειώστε ή ορίστε μια υπενθύμιση ημερολογίου για τα σχολεία που σας ζητούν να στείλετε τη διαθεσιμότητα της συνέντευξής σας μέχρι μια συγκεκριμένη ώρα, για να μην ξεχάσετε.

Μάθετε τις κορυφαίες πέντε επιλογές σας πριν από την Ημέρα Προσφοράς.

Αυτό είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ. Έκανα μια λίστα με τις πέντε κορυφαίες μου και βοήθησε πάρα πολύ. Με αυτόν τον τρόπο, όταν ένα σχολείο σας καλεί στις 8:00 π.μ. για να σας προσφέρει μια θέση και ξέρετε ότι δεν είναι από αυτά που έχετε στη λίστα σας, μπορείτε να τους το πείτε αμέσως. Αυτά τα σχολεία έχουν μόνο ένα μικρό παράθυρο για να επικοινωνήσουν με τους ασκούμενους.

Αν τα βάλετε μαζί, κινδυνεύουν να χάσουν τις άλλες κορυφαίες επιλογές τους σε άλλα σχολεία, αν το πείτε όχι αργότερα μέσα στην ημέρα. Θα σας εκτιμήσουν τόσο πολύ αν μπορέσετε να τους πείτε «ευχαριστώ, αλλά αποφάσισα να πάω αλλού για την πρακτική μου άσκηση», ώστε να μπορέσουν να σας διαγράψουν και να προχωρήσουν στην επόμενη επιλογή τους. Ακούγεται πολύ κρύο, αλλά δεν είναι. Αυτή η διαδικασία είναι πολύ γρήγορος. Τα σχολεία πρέπει να βεβαιωθούν ότι έχουν έναν υποψήφιο για να καλύψει αυτούς τους ρόλους, όπως ακριβώς πρέπει να βεβαιωθείτε ότι θα κάνετε πρακτική άσκηση. Πιστέψτε με, θα το κάνετε.

Φορτίστε την μπαταρία του τηλεφώνου σαςκαι κρατήστε το κουδούνισμα ψηλά το βράδυ πριν από την Ημέρα Προσφοράς.

Το εννοώ. Χάρη στις ένδοξες ζώνες ώρας, με τηλεφώνησαν στις 7 το πρωί εκείνης της ημέρας για μια προσφορά ενώ ακόμη κοιμόμουν.

Διατηρήστε το ημερολόγιό σας όσο πιο ελαφρύ γίνεται την Ημέρα Προσφοράς.

Με αυτόν τον τρόπο, δεν χρειάζεται να συνεχίσετε να φεύγετε από μια δίωρη συνάντηση επειδή λαμβάνετε ένα τηλεφώνημα κάθε 30 λεπτά. Μπορείς να είσαι χαλαρός και δεν χρειάζεται να αγωνίζεσαι για να ανεβάζεις το ημερολόγιό σου ή τη λίστα των κορυφαίων πέντε σου ενώ μιλάς μαζί τους

Ελπίζω αυτό να σας βοήθησε! Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, προσθέστε τις στα σχόλια παρακάτω και θα κάνω ό,τι μπορώ για να τις απαντήσω! Επίσης καλή επιτυχία και ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΙΣ!! Μου άρεσε η διαδικασία NODA και ACUHO-I. Έπρεπε να γνωρίσω μερικούς πραγματικά καταπληκτικούς ανθρώπους. Και, διασκέδασα πολύ στις συνεντεύξεις μου. (Ένας συνεντευξιαστής ρώτησε τι είδους ποτό Starbucks θα ήμουν. Αυτό μου έχει κολλήσει ακόμα δύο χρόνια αργότερα.)

Καλή πρακτική-κυνήγι!

Δείτε τις συμβουλές μου για τη διαδικασία NODA εδώ!

Δείτε τις συμβουλές μου για τη διαδικασία ACUHO-I εδώ!


Schreibe einen Kommentar