Πηγή Έμπνευσης και Κίνητρου

24
Πηγή Έμπνευσης και Κίνητρου
Καρφιτσώστε το

Κάθε χρόνο, επιδιώκω να παρακολουθώ ζωντανά μερικές ενάρξεις από κορυφαία ιδρύματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μου αρέσει να βλέπω τα χαρούμενα πρόσωπα των νέων αποφοίτων και την περηφάνια που φέρνει τους αποφοίτους πίσω για να γιορτάσουν. Μου αρέσει να βλέπω τον όμορφο καιρό και τις υπαίθριες τελετές. Αλλά πάνω από όλα, δίνω προσοχή στις εναρκτήριες ομιλίες.

Βρήκα ότι οι εναρκτήριες ομιλίες είναι μια απίστευτη πηγή έμπνευσης και κινήτρου. Στο τέλος κάθε ακαδημαϊκού έτους, μου αρέσει να κάνω μια παύση και να σκέφτομαι. Θεωρώ ότι οι εναρκτήριες ομιλίες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γίνει αυτό ακριβώς. Τα παρακάτω είναι τα τρία αγαπημένα μου:

Η Ντόλι Πάρτον μίλησε για το σεμνό ξεκίνημά της και την ικανότητά της να το κάνει Ονειρευτείτε περισσότερα, που τροφοδότησε την επαγγελματική της εξέλιξη. Ανέφερε επίσης ότι αν και δεν πήγε ποτέ στο κολέγιο, ήταν μια από τις πιο παραγωγικές τραγουδοποιούς όλων των εποχών. Η Ντόλι μίλησε για τη σημασία της εύρεσης διάφορων τρόπων για να μαθαίνεις νέα πράγματα. Ενθάρρυνε τους αποφοίτους να θεωρούν τη συνεχή μάθηση ως αναγκαιότητα. Τελικά, προσκάλεσε νέους αποφοίτους να γιορτάσουν τους ονειροπόλους μέσα. Αυτή συνέχισε την έκδοση ενός βιβλίου βασισμένη στον δυνατό λόγο της!

Η Oprah Winfrey είχε επίσης ταπεινά ξεκινήματα και λανθασμένα ξεκινήματα στην καριέρα της. Οι περισσότεροι θα συμφωνούσαν ότι έφτασε στην τρέχουσα κατάστασή της λόγω της ικανότητάς της να συνδέεται με άλλους. Στην ομιλία της συζήτησε τη σημασία όχι μόνο να ακούμε τους άλλους, αλλά τη σημασία της επικύρωσης και της ομαλοποίησης των βιωμένων εμπειριών τους. Έκανε μια συναρπαστική υπόθεση για τη σημασία της ενσυναίσθησης, της ανθρωπιάς και των ουσιαστικών σχέσεων.

Η Νάταλι Πόρτμαν μοιράστηκε πώς έχει πάρει πολλά ρίσκα στην καριέρα της. Παραδέχτηκε ότι αν γνώριζε πόση δουλειά θα απαιτούσαν ορισμένα έργα, ίσως να μην είχε προχωρήσει μαζί τους. Τούτου λεχθέντος, ποτέ δεν ανησυχούσε πολύ για τις δυσκολίες και εμπιστευόταν τον εαυτό της να ανταποκριθεί στις προκλήσεις — και πάντα το έκανε. Αυτό με το οποίο άφησε τους νέους πτυχιούχους ήταν αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πότε πρέπει να κάνουμε ένα άλμα πίστης και να μην υποτιμάμε τι μπορούμε να πετύχουμε.

Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε την ενότητα σχολίων για να προσθέσετε τις δικές σας αγαπημένες ομιλίες ή αυτές που σκοπεύετε να παρακολουθήσετε φέτος!


Schreibe einen Kommentar