Πόσο θα κρατήσει?

30
Πόσο θα κρατήσει?

Πόσο θα κρατήσει? Αυτή η ερώτηση ισχύει για διάφορες καταστάσεις που δεν σχετίζονται απαραίτητα με τον κήπο. Ακολουθούν μερικά μόνο από αυτά τα θέματα. Πόσο θα διαρκέσουν αυτά τα πράγματα; Ένα καλάθι με βρύα, ένα καινούργιο ψυγείο, ένα μανικιούρ, ένα κακό κρυολόγημα, τα λουλούδια στα λουλούδια, ένα φανταχτερό σαπούνι, ένα ζευγάρι μπότες, μια διακοπή ρεύματος, η βροχή, η ανθοφορία στα κωνοφόρα, ένας πονοκέφαλος, – εσείς πάρτε την ιδέα. Η διάρκεια οποιασδήποτε κατάστασης ενδιαφέρει όλους. Μερικές φορές μια σύντομη διάρκεια ή ένα γρήγορο φινίρισμα είναι τέλειο. Άλλες φορές, ένα φινίρισμα που χρειάζονται χρόνια για να επιτευχθεί είναι ένας πολύτιμος στόχος. Οι κηπουροί παίρνουν αποφάσεις με βάση τη μακροζωία. Γιατί δεν το έκαναν; Είναι μια ατομική απόφαση. Οι παιώνιες και τα σπαράγγια είναι πολύ μακρόβια-αλεπούδα όχι τόσο μακροχρόνια. Για όσους κηπουρούς δεν θα τα κατάφερναν χωρίς τα γάντια αλεπού, η επένδυση βραχυπρόθεσμα αξίζει τον κόπο, παρά τον εφήμερο χαρακτήρα τους. Ξέρω κηπουρούς που φυτεύουν βελανιδιές που έχουν ύψος 10 ίντσες. Είναι σε αυτό μακροπρόθεσμα. Όσοι κηπουροί φυτεύουν παιώνιες και σπαράγγια καταλαβαίνουν επίσης τη μεγάλη θέα. Όσοι από εμάς φυτεύουμε εποχιακά δοχεία ξέρουμε ότι η εποχή τους είναι ακριβώς εκείνη την εποχή.

Η επένδυση σε φυτεύσεις κοντέινερ είναι σημαντική – τόσο σε υλικά όσο και σε χρόνο. Αυτό το ενδιαφέρον αντιπροσωπεύει μια αγάπη για μια σεζόν που διαρκεί μόνο 3 μήνες, αλλά απίστευτα ικανοποιητική. Μερικοί κηπουροί φυτεύουν πολλά δοχεία – άλλοι αποφεύγουν τη φύτευση και τη συντήρηση με τον ίδιο τρόπο που θα αποφύγουν τα προβλήματα. Κατά τη γνώμη μου, χάνουν ένα από τα καλύτερα μέρη της καλοκαιρινής κηπουρικής. Αλλά κάθε υπεύθυνος κηπουρός πρέπει να επιλέξει πώς θέλει να κάνει κήπο. Υποστηρίζω την ατομική έκφραση – κάνει τον κόσμο της κηπουρικής ενδιαφέρον. Αλλά για εσάς που φυτέψατε δοχεία για το καλοκαίρι, έχω μια μικρή συμβουλή. Αν και η καλοκαιρινή μας περίοδος ξεθωριάζει, πιστεύω ότι τα καλά συντηρημένα δοχεία καθ‘ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι καλό να εκπροσωπούνται μέχρι το φθινόπωρο. Μια καθυστερημένη περίοδος πολύ ζεστού καιρού κράτησε τις φυτεύσεις κοντέινερ ευτυχισμένες. Μέχρι το τελευταίο, φαίνονται υπέροχα. Το πόσο διαρκούν τα καλοκαιρινά δοχεία μου δεν εξαρτάται αυστηρά από τις καιρικές συνθήκες. Το πόσο θα διαρκέσουν δεν είναι ένα ερώτημα που έχει προφανή ή οριστική απάντηση. Τα εποχιακά δοχεία που λαμβάνουν μεγάλη φροντίδα από την αρχή έχουν πολύ καλύτερες πιθανότητες να ευδοκιμήσουν πολύ μέχρι το φθινόπωρο.

Τα ετήσια λουλούδια με νεκρή κλάση είναι μέρος αυτού που κρατά τα ετήσια φυτά να ανθίζουν την εποχή του φθινοπώρου. Τα ετήσια φυτά ανθίζουν και προχωρούν στη σπορά. Εάν αφαιρεθούν τα νεκρά κεφάλια λουλουδιών, τα ετήσια φυτά θα βάλουν περισσότερους μπουμπούκια ανθέων. Η αποστολή τους είναι να βάλουν σπόρους. Η αποστολή σας είναι ένα καλοκαίρι γεμάτο λουλούδια. Μια μονομαχία-πως λατρεύω το δράμα στον κήπο! Το κόψιμο των νεκρών κεφαλών λουλουδιών είναι μια κουραστική δουλειά, αλλά ο χρόνος που χρειάζεται σημαίνει περισσότερα λουλούδια και μια εκτεταμένη περίοδο ανθοφορίας. Αυτό το αργυράνθεμο «Pure White Butterfly, ή μαργαρίτα, θα ανθίζει πολύ όλη την εποχή, υπό την προϋπόθεση ότι έχει κάποια ενθάρρυνση.

Το να κόψετε το κεφάλι του λουλουδιού στην κορυφή δεν αρκεί. Το στέλεχος χρειάζεται επίσης αφαίρεση. Μόλις ένα στέλεχος έχει εκβλαστήσει, ανθίσει και ωριμάσει, αυτό το στέλεχος δεν θα ανθίσει ξανά. Αφήνοντας το στέλεχος σημαίνει ότι το φυτό θα βάλει ενέργεια για να θεραπεύσει την ενέργεια του στελέχους που θα μπορούσε καλύτερα να δαπανηθεί για την παραγωγή λουλουδιών.

Αποθηκεύω τη νεκρή εργασία μου για μια στιγμή που έχω χρόνο να την κάνω ενδελεχή. Πριν από ένα μήνα έφτιαξα ένα φλιτζάνι καφέ την Κυριακή το πρωί και πήγα στη δουλειά. Δεν είχα σχέδια. Δεν υπάρχει μέρος για να είσαι. Αυτή ήταν η τέλεια στιγμή για να εστιάσετε και να κόψετε νεκρά άνθη και μίσχους. Με ενδιέφερε αυτό το δοχείο που είχα φυτέψει την άνοιξη να ανθίσει το φθινόπωρο.

Σοβαρή κουρά πήραν οι πετούνιες που είχαν φυτευτεί ως φούστα τον Μάιο. Οι κοντές ανοιξιάτικες άσπρες μαργαρίτες που έβλεπαν προς τα κάτω τις λευκές μαργαρίτες αντικαταστάθηκαν με το φυλλώδες φυτό που συνήθως ονομάζεται «παγάκια». Όλη αυτή η διεξοδική κοπή και συντονισμός έγινε πριν από ένα μήνα.

Στις 20 Σεπτεμβρίου, οι μαργαρίτες μου φαίνονται φρέσκες και ζωηρές. Ευημερούν, δεδομένης της φροντίδας που είχαν όλο το καλοκαίρι. Δεν θα συμβούλευα να φυτέψετε μαργαρίτες στα καλοκαιρινά σας δοχεία εάν δεν είστε σε θέση να συμβαδίσετε με τον κύκλο ανθοφορίας τους. Αλλά αν έχετε ένα μαλακό σημείο για μαργαρίτες, αυτό θα συνεχίσει με λίγη τακτική βοήθεια από εσάς.

21 Σεπτεμβρίου, αυτό το καλάθι που φυτεύτηκε αρχές Μαΐου μου φαίνεται καλό. Η μεγάλη ιδέα είναι απλή. Ό,τι και να βάλετε σε έναν κήπο, αυτό που βγαίνει σίγουρα θα σας ενθουσιάσει.

Αποθηκεύσετε

Αποθηκεύσετε

Αποθηκεύσετε

Αποθηκεύσετε

Αποθηκεύσετε

Αποθηκεύσετε

Αποθηκεύσετε

Αποθηκεύσετε

Αποθηκεύσετε

Αποθηκεύσετε

Αποθηκεύσετε

Αποθηκεύσετε

Αποθηκεύσετε

Αποθηκεύσετε

Αποθηκεύσετε

Αποθηκεύσετε

Αποθηκεύσετε

Αποθηκεύσετε

Αποθηκεύσετε

Αποθηκεύσετε

Αποθηκεύσετε

Αποθηκεύσετε

Schreibe einen Kommentar