Πώς είναι πραγματικά μια καριέρα στις εισαγωγές και τις εξαγωγές: Η ιστορία της Σάντρα

0
Πώς είναι πραγματικά μια καριέρα στις εισαγωγές και τις εξαγωγές: Η ιστορία της Σάντρα

Το Ινστιτούτο Εξαγωγών & Διεθνούς Εμπορίου (IOE&IT) διαθέτει χρηματοδότηση ύψους 500.000 λιρών για να βοηθήσει εργαζομένους που έχουν απολυθεί, απολυθούν ή έχουν μείνει άνεργοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Σε αναγνώριση του τέλους του καθεστώτος άδειας αργότερα αυτόν τον μήνα (Σεπτέμβριος), το IOE&IT ανέπτυξε το Πρόγραμμα κατάρτισης «Βήμα στο Διεθνές Εμπόριο».

Το πρόγραμμα

Η δωρεάν εκπαίδευση γίνεται σε δύο φάσεις.

Αρχικά, οι μαθητές θα παρακολουθήσουν ένα εισαγωγικό διήμερο μάθημα για να μάθουν για τα βασικά του διεθνούς εμπορίου.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του διήμερου μαθήματος, εάν οι εκπαιδευόμενοι αποφασίσουν ότι μια σταδιοδρομία στο διεθνές εμπόριο είναι κατάλληλη για αυτούς, μπορούν να προχωρήσουν για να λάβουν το Πιστοποιητικό Διεθνούς Εμπορίου, Τελωνείων και Επιμελητείας, ένα Πιστοποιητικό Επιπέδου 3 που απονέμεται από το ινστιτούτο.

Διορατικότητα πορείας σταδιοδρομίας

Για να δώσει στους μαθητές μια γεύση για το πώς μοιάζει μια καριέρα στο διεθνές εμπόριο, το IOE&IT μίλησε με τη δική του ομάδα εμπειρογνωμόνων στο εμπόριο για να αποκτήσουν πραγματική εικόνα αυτής της επαγγελματικής πορείας.

Στην πρώτη από τη σειρά μας μιλάμε με τη Sandra Isabel Cooper, σύμβουλο εμπορίου και τελωνείων στο IOE&IT, για την καριέρα της.

Ερ.: Πώς ξεκινήσατε την καριέρα σας στο διεθνές εμπόριο;

Sandra: Έκανα το πτυχίο μου στη διαχείριση διεθνών επιχειρήσεων πίσω στο Μεξικό. Τότε ήταν ένα ολοκαίνουργιο επαγγελματικό προσόν και το πανεπιστήμιό μου, το Monterrey Institute of Technology and Higher Education, ήταν μια από τις κορυφαίες σχολές επιχειρήσεων στη Λατινική Αμερική τη δεκαετία του 1990.

Ερ.: Γιατί αποφασίσατε να ακολουθήσετε αυτήν την επαγγελματική πορεία;

Αρχικά επέλεξα να ολοκληρώσω ένα πτυχίο στις Διεθνείς Σχέσεις, καθώς είμαι παθιασμένος με την πολιτική, τους κανονισμούς, τη διπλωματία και τους διεθνείς συνδέσμους.

Ωστόσο, συνειδητοποίησα ότι δεν θα είχα την ίδια αίσθηση επιτευγμάτων όπως με το διεθνές εμπόριο –δηλαδή να βοηθήσω τις εταιρείες με τις μεταφορές αγαθών και υπηρεσιών– και έτσι αντάλλαξα σε διεθνείς επιχειρήσεις και ειδικεύτηκα στις διεθνείς αγροτικές επιχειρήσεις.

Αυτή είναι μια καριέρα που θα έχει πάντα μέλλον, καθώς τα αγαθά και οι υπηρεσίες θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο».

Ε: Ποιες ευκαιρίες καριέρας έχουν προκύψει από τότε που ξεκινήσατε να εργάζεστε στο διεθνές εμπόριο;

Ξεκίνησα ως διοικητικό στέλεχος εξαγωγών το 1999 και στη συνέχεια άλλες εγχώριες και διεθνείς εργασίες που σχετίζονται με τις πωλήσεις πίσω στο Μεξικό. Αφού μετακόμισα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέλαβα επιχειρησιακούς ρόλους, όπως ο συντονιστής logistics και, στη συνέχεια, μεταπήδησε στη διαχείριση της επιχειρηματικής ανάπτυξης των εξαγωγών, επιτρέποντάς μου να βοηθήσω τον εργοδότη μου να πετύχει σε συγκεκριμένες περιοχές του κόσμου, όπως η Λατινική Αμερική.

Το 2017 ο επαγγελματίας μου σύμβουλος με ώθησε να ακολουθήσω μια καριέρα ως σύμβουλος διεθνούς εμπορίου (ITA) – πρώτα στο Εμπορικό Επιμελητήριο Northwest Lancashire. Στη συνέχεια προσλήφθηκα από το Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου (DIT) στη βορειοδυτική Αγγλία ως ITA, όπου διαχειρίστηκα περισσότερες από 140 εταιρείες στην περιοχή που ήθελαν να αναπτύξουν τις εξαγωγές τους σε όλο τον κόσμο.

Έγινα επίσης Ειδικός Επιχειρήσεων στη Λατινική Αμερική του οργανισμού, επικεφαλής των τομέων Αγροτεχνολογίας και Αυτοκινήτου.

Τώρα είμαι τυχερός που εντάχθηκα στο Institute of Export & International Trade ως σύμβουλος εμπορίου και τελωνείων ως μέλος της ομάδας TSS (Trader Support Services).

Ε: Είναι μια ανταποδοτική επαγγελματική πορεία που πρέπει να ακολουθήσετε;

Είναι εξαιρετικά ικανοποιητικό, δίνοντάς μου την ικανοποίηση να συνεισφέρω στην επιτυχία του εργοδότη μου διεθνώς και ως σύμβουλος/σύμβουλος.

Το να ξέρω ότι μπορώ να κάνω τη διαφορά βοηθώντας πολλούς εξαγωγείς από μια μεγάλη ποικιλία τομέων να αναπτυχθούν διεθνώς είναι η απόλυτη εκπλήρωση.

Ε: Τι συμβουλή θα δίνατε σε κάποιον που σκέφτεται να αλλάξει καριέρα και να προχωρήσει στο διεθνές εμπόριο;

Αυτή είναι μια καριέρα που θα έχει πάντα μέλλον, καθώς τα αγαθά και οι υπηρεσίες θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο. Επιλέξτε αυτή τη σταδιοδρομία και θα μπορέσετε να μάθετε τις λεπτομέρειες αυτών των ανταλλαγών και να αποκτήσετε μια σαφή εικόνα για το πώς να κάνετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες διαθέσιμα στους καταναλωτές, τους κατασκευαστές και τους διανομείς.

Η γνώση που αποκτάτε για τις βιομηχανίες και τις αγορές σε όλο τον κόσμο είναι ανεκτίμητη και οι πόρτες θα ανοίγουν τακτικά σε νέες ευκαιρίες. Επιπλέον, να είστε προετοιμασμένοι να γνωρίσετε μια ποικιλία πολιτισμών και ανθρώπων που πιθανώς δεν θα είχατε την ευκαιρία να γνωρίσετε σε κανένα άλλο επάγγελμα.

Καμία μέρα δεν είναι ίδια όταν εργάζεσαι στο διεθνές εμπόριο.

Οι υποψήφιοι για το δωρεάν πρόγραμμα Step into International Trade θα πρέπει να είναι είτε σε άδεια, είτε σε κίνδυνο απόλυσης είτε έχουν απολυθεί πρόσφατα. Για να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα και να εγγραφείτε, παρακαλώ κάντε κλικ εδώ.

Schreibe einen Kommentar