Χαλίκι στον κήπο | Deborah Silver & Co.

32
Χαλίκι στον κήπο |  Deborah Silver & Co.

Δεν έχω ιδέα από τι τύπο πέτρας ήταν λαξευμένη αυτή η αντίκα αγγλική μυλόπετρα, αλλά μπορώ να βεβαιώσω το γεγονός ότι το ολισθηρό μας τιμόνι μόλις και μετά βίας μπορούσε να το σηκώσει. Απέστρεψα τα μάτια μου όταν είδα τα μπροστινά ελαστικά του φορτωτή μας να φεύγουν από το έδαφος. Η πέτρα είναι απίστευτα πυκνή και βαριά. Εάν αυτή η μυλόπετρα είναι γρανίτης, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η διαδικασία λάξεως αυτής της συμπαγούς μάζας πέτρας ήταν μακρά και εξαντλητική. Η πέτρα είναι ένα πολύτιμο υλικό στο τοπίο, καθώς είναι ένα φυσικό υλικό που χρειάζεται σχεδόν για πάντα για να υποβαθμιστεί. Οι επιφάνειές του γερνούν όμορφα. Η θρυμματισμένη πέτρα, συμπεριλαμβανομένου του θρυμματισμένου γρανίτη, είναι ένα υλικό πολύ πιο εύκολο στον χειρισμό και την τοποθέτηση, και είναι κοινώς γνωστό ως χαλίκι. Αυτά τα μικρά θραύσματα πέτρας έχουν ατελείωτες εφαρμογές στον κήπο, μεταξύ των οποίων η βάση και το επάνω στρώμα για ένα δρόμο. Μια γιγαντιαία μυλόπετρα από γρανίτη παίρνει μια μηχανή και πολλούς ανθρώπους για να μετακινηθεί. Ο θρυμματισμένος γρανίτης μπορεί να πεταχτεί και να φτυαριστεί οπουδήποτε χρειάζεστε μια σκληρή επιφάνεια. Έχουμε φτυαρίσει.

Ο χώρος προβολής και ο δρόμος μας από αποσυντεθειμένο γρανίτη είναι 24 ετών. Έχει υποστεί κάθε είδους προσβολές όλα αυτά τα χρόνια, το λιγότερο από τα οποία είναι μια σχεδόν καθημερινή δόση βαρέων φορτηγών που μπαινοβγαίνουν. Προσθέστε σε αυτό τις διαρροές ακαθαρσιών από αμέτρητες φυτεύσεις δοχείων. Οι χαλικοστρωμένοι χώροι μας έπρεπε να αντικατασταθούν. Πως και έτσι? Ο αποσυντεθειμένος γρανίτης συνοδεύεται από λεπτά. Όπως στη σκόνη γρανίτη. Αυτά τα λεπτά λεπτομέρεια συμβάλλουν στο να αλληλοσυνδέονται τα πολύ μικρά θραύσματα γρανίτη και να σκληραίνουν την επιφάνεια. Αλλά με τα χρόνια, η κίνηση με τα πόδια και τα οχήματα οδηγεί τα μικρά κομμάτια γρανίτη προς τα κάτω και φέρνουν το χώμα και τα ψιλά από κάτω. Το χαλίκι μας είχε γίνει γιορτή σκόνης τις ξηρές μέρες και γιορτή λάσπης στις υγρές. Ήταν καιρός να το αντικαταστήσω. Όπως όταν ξεθάβετε το παλιό χώμα και την άμμο μολυσμένο χαλίκι, και αντικαταστήστε το με νέα πέτρα.

Οι φλαμουριές δίπλα στο κτίριο είναι 24 ετών. Θα υπήρχαν ρίζες στον σεβασμό. Θαμμένα κάτω από το υποβαθμισμένο μας χαλίκι ήταν οι ηλεκτρικές γραμμές για το φωτισμό στα δέντρα. Αυτό σήμαινε ότι όλο το παλιό χαλίκι έπρεπε να χαλαρώσει και να σκαφτεί με το χέρι, ένα τσεκούρι και ένα επίπεδο φτυάρι γεμάτο κάθε φορά. Αυτή ήταν μια μεγάλη δουλειά, που απαιτούσε και τα δύο συνεργεία μου. Η παραπάνω φωτογραφία απεικονίζει ξεκάθαρα το νέο χαλίκι, περίπου 4 ίντσες βάθους, στα δεξιά, και το υποβαθμισμένο χαλικόστρωτο δρόμο στα αριστερά που αναμένεται για ανασκαφή και λίγη νέα πέτρα.

Ο αρχικός μας δρόμος, περίπου το 1995, ήταν τσιμεντένιος. Τα αφαιρέσαμε όλα αυτά, εκτός από δύο κομμάτια σκυροδέματος προς τα πίσω. Τελικά αφαιρέσαμε όλο το υπόλοιπο σκυρόδεμα και το αντικαταστήσαμε με θρυμματισμένο γρανίτη μεγάλης κλίμακας. Αυτές οι μεγάλες πέτρες αποδείχτηκαν δύσκολες στην πλοήγηση, ακόμη και σε αθλητικά παπούτσια. Έκαναν το ισοπέδωμα μιας γλάστρας σε ένα βάθρο χρονοβόρο. Οι μεγάλοι βράχοι δεν είναι τόσο εύκολο να πλοηγηθούν ή να χειριστούν. Το Little Rock είναι πολύ πιο επιεικής. Στην επόμενη περιπλάνηση, αλλάξαμε σε αποσυντεθειμένο γρανίτη, 3/8 της ίντσας και κάτω με πρόστιμο. Αυτό το χαλίκι έμοιαζε με άμμο όταν κατέβηκε. Αυτό το μικροσκοπικό χαλίκι με τα πρόστιμα άντεξε την κυκλοφορία μας για πολλά χρόνια. Ως συνήθως, η πιο μετριοπαθής απόφαση – μια ενδιάμεση θρυμματισμένη πέτρα – θα ήταν καλύτερη επιλογή. Ούτε πολύ μεγάλο, ούτε πολύ μικρό. Το χαλίκι γρανίτη 3/8 ιντσών και κάτω τελικά υπέκυψε στην κυκλοφορία μας. Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι έχουμε την ευκαιρία να εγκαταστήσουμε ένα χαλίκι από γρανίτη μέτριου μεγέθους αυτήν την εβδομάδα.

Ξέρω εδώ και πολύ καιρό ότι το χαλίκι μας έπρεπε να αναληφθεί και να αντικατασταθεί. Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ελήφθη η απόφαση να προχωρήσουμε. Είμαστε ανάμεσα στις δουλειές. Ο καιρός έχει δροσίσει. Είχε έρθει η ώρα να προχωρήσουμε σε αυτό το έργο. Είμαι τόσο ευχαριστημένος με τα πρώτα σημάδια των αποτελεσμάτων. Παρόλο που χρειάστηκε πολλή δουλειά για να αφαιρεθεί κάθε αντικείμενο από την επιφάνεια για να ξαναγίνει, η συναρμολόγηση όλων ήταν ευχάριστη. Ευτυχώς, έχουμε ένα σπίτι για αυτό το χώμα φορτωμένο χαλίκι στην αυλή του τοπίου μας. Έτσι, σκάβουμε και αποθηκεύουμε το παλιό χαλίκι μπροστά, ξεφορτώνουμε και τοποθετούμε το νέο χαλίκι, μαζεύουμε το παλιό και το πετάμε στην αυλή μας – στο δρόμο μας για το επόμενο φορτίο φρέσκου χαλίκι. Πώς ξέρουμε πότε είναι επίπεδο; Είναι η καλύτερη εικασία μας. Βασισμένο στην πολυετή εμπειρία μηχανικής επίπεδων χώρων. Θα ξέρουμε ότι είμαστε κοντά στο θάνατο όταν ο δρόμος αποστραγγιστεί σωστά. Το μίνι χαλίκι είχε γίνει τόσο συμπιεσμένο που το νερό κάθισε από πάνω. Χρειάστηκαν ώρες για να κυλήσει το νερό στα δέντρα. Αξίζει τον κόπο να σπάσει αυτό το συμπαγές στρώμα, έτσι ώστε το νερό να φτάνει εύκολα στις ρίζες των δέντρων.

Τα πάντα στο τοπίο χρειάζονται ανανέωση. Τα πολυετή φυτά χρειάζονται διαίρεση. Οι θάμνοι χρειάζονται κλάδεμα. Το έδαφος χρειάζεται μια ρουτίνα κομπόστ. Το έργο του τοπίου δεν γίνεται ποτέ πραγματικά. Ένα τοπίο ή ένας κήπος είτε πηγαίνει προς τα πίσω είτε πηγαίνει μπροστά. Δεν υπάρχει ουδέτερο σε έναν κήπο. Ευτυχώς μια δουλειά αυτού του μεγέθους εμφανίζεται μόνο μία φορά σε ένα μπλε φεγγάρι, αλλά η μεταμόρφωση είναι ικανοποιητική.

Υποθέτω ότι έχουμε μια εβδομάδα ακόμα για τον τερματισμό. Ανασκάπτουμε μέχρι το αρχικό βασικό στρώμα. Σε αυτήν την πλευρά της κίνησης, η μερίδα του λέοντος της ανταλλαγής χαλικιών γίνεται με μηχανή. Αλλά όλη η διασπορά και η ταξινόμηση γίνεται με το χέρι.

Το κεντρικό τμήμα του δρόμου θα γίνει τελευταίο. Είναι δύσκολο να εντοπιστεί σε αυτή την εικόνα, αλλά η κορώνα του δίσκου είναι πολύ ψηλά. Αυτό το στέμμα δεν ανατρέπεται ποτέ. Το νερό τρέχει τώρα προς την μπροστινή πόρτα. Σε μια πολύ δυνατή και γρήγορη βροχή, το νερό πηγαίνει κάτω από την πόρτα και μέσα. Ένας νέος διαπερατός δρόμος με χαλίκι θα διορθώσει αυτό το πρόβλημα.

Το νέο χαλίκι στο κατάστημα έχει φρέσκια και ευχάριστη υφή. Είναι πολύ μεγάλο για να μπορεί να εντοπιστεί μέσα. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να αλληλεπιδράσει και να συμπιεστεί, αλλά ο θρυμματισμένος γρανίτης θα προσφέρει τελικά μια σταθερή επιφάνεια βάδισης και τοποθέτησης. Σκέφτεστε ότι κάποιο χαλίκι θα κάνει για μια οδήγηση, βεράντα ή διάδρομο; Η συμβουλή μου είναι να αξιολογήσετε το μέγεθος της πέτρας που θα ήταν κατάλληλο για το έργο σας.

Αυτός ο χωματόδρομος έχει ένα βασικό στρώμα από θρυμματισμένο ασβεστόλιθο 21 ΑΑ και ένα ανώτερο στρώμα 3 ιντσών από τον ίδιο μέτριο θρυμματισμένο γρανίτη που χρησιμοποιούμε στο κατάστημα. Η κίνηση είναι μια σταθερή επιφάνεια που δεν παρουσιάζει στοιχεία κυκλοφορίας οχημάτων, αλλά είναι διαπερατή στη βροχή.

δρόμο με χαλίκι

κίνηση εκτεθειμένων αδρανών σκυροδέματος με χαλίκια άκρα

Για όσους προτιμούν να μην ασχολούνται με τη συντήρηση του χαλικιού, μια εκτεθειμένη επιφάνεια από αδρανές σκυρόδεμα παρέχει την εμφάνιση χωρίς τη συντήρηση που απαιτείται από ένα υλικό επίστρωσης που κινείται. Το αδρανή σκυρόδεμα είναι μια διαδικασία πολλών μερών που απαιτεί εγκατάσταση με υψηλή εξειδίκευση.

Αυτός ο δρόμος ήταν όμορφα κατασκευασμένος και θα πρέπει να παρέχει πολλά χρόνια χωρίς συντήρηση.

χαλίκι βεράντα με εκτεθειμένη λεπτομέρεια αδρανή

αποσυντιθέμενη γρανίτη βεράντα που περιέχεται από ακραία λωρίδα αλουμινίου

Πεζόδρομος από πλάκα με αποσυντεθειμένους αρμούς γρανίτη

πλατείες πλακόστρωτου μπετόν σε αποσυντεθειμένο γρανίτη

επιστρώσεις ασβεστόλιθου με μέτριο θρυμματισμένο γρανίτη

δραματική, η διαφορά. Ενδιαφέρεστε περαιτέρω για μεγέθη βράχου; Ο παρακάτω σύνδεσμος έχει εικόνες και περιγραφές.

μεγέθη πέτρας και χαλίκι

Schreibe einen Kommentar