Χειμερινή Προστασία για Πυξάρι | Deborah Silver & Co.

38
Χειμερινή Προστασία για Πυξάρι |  Deborah Silver & Co.

Detroit-Garden-Works.jpgΤο πυξάρι είναι ένα από τα πιο ευέλικτα και εύρωστα αειθαλή φυτά που διατίθενται για φύτευση στη ζώνη μου. Υπάρχουν πολλές μεγάλες ποικιλίες. Το Green Velvet ωριμάζει σε 3′ επί 3′, και διατηρεί το υπέροχο χρώμα του όλο τον χειμώνα. Το Green Mountain είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το Green Velvet, αλλά αυξάνεται σε 4′ ύψος επί 3′ πλάτος. Το Buxus microphylla koreana, που απεικονίζεται παραπάνω, είναι ανθεκτικό σε αυτή την τοποθεσία με πλήρη ηλιοφάνεια στον νότο και μπορεί να αυξηθεί σε 5′ επί 5′. Το χειμωνιάτικο χρώμα είναι ένα θαμπό πορτοκαλί μπρονζέ. Το Winter Gem πυξάρι είναι απίστευτα ανθεκτικό και μεγαλώνει αργά σε περίπου 4′ επί 4′. Τα φύλλα είναι μικρότερα και στενότερα από το Green Velvet.

DSC_4001Υπάρχουν πολλά άλλα υβρίδια διαθέσιμα. Το Vardar Valley είναι μια εξαιρετική ανθεκτική ποικιλία buxus sempervirens. Ωριμάζει σε 1′ έως 2′. Τα φύλλα έχουν ένα χαρακτηριστικό μπλε πράσινο χρώμα. Καθώς είναι μια ποικιλία που αναπτύσσεται αργά, δεν προσφέρεται συνήθως προς πώληση σε τοπικά φυτώρια. Το μεγαλύτερο μέρος του πυξάρι που πωλείται στην περιοχή μου καλλιεργείται σε περιοχές όπου η εποχή είναι αρκετά μεγάλη για να επιτρέψει 2 ξεπάσματα ανάπτυξης ανά εποχή. Αυτό σημαίνει ότι το φυτώριο μπορεί να αποκτήσει ένα εμπορεύσιμο προϊόν πιο γρήγορα. Το πυξάρι ταξινομείται κατά πλάτος-όχι κατά ύψος. Ένα πυξάρι χρειάζεται περίπου 7 χρόνια για να μεγαλώσει σε μέγεθος 18″-24″. Αυτό τα καθιστά σχετικά ακριβά στην αγορά τους, σε σύγκριση με άλλους διακοσμητικούς θάμνους που αναπτύσσονται γρήγορα.

MG 2013 (29)Το πυξάρι είναι πράγματι ένας πολύπλευρος θάμνος. Κάνουν υπέροχους φράκτες, καθώς η ανάπτυξή τους είναι ομοιόμορφη και είναι πολύ ανεκτικοί στο κλάδεμα. Αυτή η ανοχή τα καθιστά ιδανικό θέμα για ζωντανή γλυπτική. Το πυξάρι κλαδευμένο σε σφαίρες, τετράγωνα, κώνους και κυλίνδρους είναι εντυπωσιακό και απολαυστικό. Το μεγάλο πυξάρι σε αυτό το τοπίο θα διατηρηθεί κλαδευμένο σε σφαίρες. Το μικρό πυξάρι θα αφεθεί να αναπτυχθεί μαζί και θα κλαδευτεί επίπεδο. Αυτός ο κήπος θα έχει μια πολύ διαφορετική εμφάνιση σε λίγα χρόνια. Όλα αυτά τα πυξάρι είναι Winter Gem. Το φύλλωμα με λεπτή υφή τα κάνει ιδανικά για κλάδεμα σε επίσημο, αυστηρά γεωμετρικό σχήμα. DSC_1801Το πυξάρι είναι αρκετά φιλικό με άλλα φυτά. Εφόσον ληφθεί μέριμνα στην επιλογή μιας ποικιλίας για μια συγκεκριμένη τοποθεσία, θα παραμείνουν εντός ορίων. Αυτά τα ορθογώνια από πυξάρι είναι ένα όμορφο φύλλο για τα κομμένα μήλα καβουριού. Εάν το πρόσωπο κλαδευτεί σε πολύ μικρή γωνία από πάνω προς τα κάτω, θα παραμείνουν πράσινα μέχρι το έδαφος. Ένα πυξάρι που κλαδεύεται σκληρά σε ένα συγκεκριμένο σχήμα θα παραμείνει πράσινο στο εσωτερικό.

boxwood-green-velvet.jpgΤο πυξάρι κάνει ένα λεπτό ψηλό κάλυμμα εδάφους κάτω από ένα δέντρο. Είναι αρκετά ανεκτικά στη σκιά. Ένα μικρό τοπίο όπως αυτό είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον για αλλαγή επιπέδου. Αυτά τα πυξάρια είναι ένα ευπρόσδεκτο οπτικό ενδιάμεσο μεταξύ του επιπέδου εδάφους και ενός φλαμουριά που έχει μεγαλώσει σε σημαντικό μέγεθος. Το ότι είναι ανθεκτικά στη σκιά σημαίνει ότι μπορούν να τοποθετηθούν σε πολλά μέρη. Το φυσικά καλλιεργημένο πυξάρι δημιουργεί ένα υπέροχο σκηνικό για φτέρες, οικοδεσπότες και πολυετή φυτά ανθεκτικά στη σκιά. Ένα πυξάρι παρέχει ένα πράσινο σκηνικό για να εμφανιστούν τα πρώτα πολυετή φυτά την άνοιξη. Το μικρό ανάγλυφο φύλλωμα τα καθιστά εξαιρετικό σύντροφο για τα μεγαλύτερα ανάγλυφα ελεφοβόρα και το ευρωπαϊκό τζίντζερ.

31 Αυγούστου 2013 (20)Ένα πυξάρι θα έφτανε τόσο μακριά για να υποχρεώσει έναν κηπουρό που επιθυμεί να τα καλλιεργήσει σε δοχεία. Χρειάζονται αρκετά μεγάλα δοχεία, ώστε να υπάρχει χώρος για να αναπτυχθούν. Η ριζική σφαίρα ενός αξιοπρεπούς μεγέθους και καλά αναπτυγμένου πυξάρι μπορεί να είναι μεγαλύτερη σε διάμετρο από το φυλλώδες συστατικό του. Το πυξάρι σε δοχεία θέλει ιδιαίτερη προσοχή στο σωστό πότισμα. Πρέπει να ποτίζονται καλά πριν από τον παγετό. Θα βασίζονται στο νερό που είναι αποθηκευμένο στους μίσχους και στα φύλλα για να επιβιώσουν τον χειμώνα, καθώς το νερό στο δοχείο δεν μπορεί να απορροφηθεί όταν είναι παγωμένο. Το πυξάρι στο έδαφος έχει πολύ πιο διαδεδομένη υγρασία στις ρίζες του, ειδικά δεδομένου του χρόνου που χρειάζεται για να παγώσει το έδαφος σε οποιοδήποτε σημαντικό βάθος. Ένα πυξάρι που περιορίζεται σε μια γλάστρα χρειάζεται κανονικό νερό.

boxwood-hedge.jpgΤο κλάδεμα πυξάρι απαιτεί κάτι περισσότερο από ένα καλό μάτι. Μια εξαιρετική δουλειά περιελάμβανε πάντα τη ρύθμιση των γραμμών επιπέδου. Το σχετικά επίπεδο πυξάρι έχει μια ερημική και ημιτελή εμφάνιση. Αυτό το πυξάρι έχει κλαδευτεί στο ίδιο επίπεδο με τον ορίζοντα, παρόλο που ο δρόμος πέφτει στο δρόμο. Το πυξάρι στο κάτω μέρος αυτής της μονάδας είναι αρκετά ψηλότερο από αυτά τα φυτά στην κορυφή. Το πυξάρι επιπέδου έχει μια γαλήνια και συμπαγή εμφάνιση.

12 Αυγούστου 2013 (11)Το πυξάρι μπορεί να βοηθήσει στην παροχή δομής σε έναν κήπο. Αυτός ο πυκνά αναπτυσσόμενος θάμνος παρέχει μια απλή και έντονη αντίθεση με τα στοιχεία του κήπου. Αυτό το κλάδεμα είναι χαλαρά επίσημο και μαλακώνει τον πέτρινο τοίχο πίσω τους.

31 Αυγούστου 2013 (18)Έχω γράψει για το πυξάρι πολλές φορές στο παρελθόν – μου αρέσουν. Ήταν οδυνηρό να βλέπω πόσα πυξάρια στην περιοχή μου υπέστησαν σοβαρές ζημιές ή σκοτώθηκαν από τον περασμένο χειμώνα. Κάποιοι καταπλακώθηκαν από τα τεράστια φορτία χιονιού. Άλλοι σε πιο εκτεθειμένες τοποθεσίες υπέστησαν ζημιές από το υπερβολικό κρύο. Αυτό το κρύο, σε συνδυασμό με τον ήλιο και τον άνεμο έκαιγε τα φύλλα. Τα φύλλα που είχαν αποξηρανθεί τελείως, πέθαναν. Χρειάστηκε να έρθει ο ανοιξιάτικος καιρός για να δούμε πόσο τρομερή ήταν πραγματικά η ζημιά. Μερικά από τα πυξάρια στο κατάστημα πέθανε εντελώς. Οι κατεστραμμένες μερίδες θα χρειαστούν χρόνια για να ανακτηθούν.

5 Ιουλίου 2012 035Εάν έχετε κρεμάσει ποτέ ένα στεφάνι από πυξάρι σε μια σκιερή πόρτα για το χειμώνα ή έχετε χρησιμοποιήσει κομμένο πυξάρι σε γλάστρες του χειμώνα, ξέρετε ότι αυτά τα στελέχη θα στεγνώσουν, αλλά παραμείνετε πράσινοι μέχρι να μετριαστούν οι θερμοκρασίες. Όπως πολλά αειθαλή, όταν ένα πυξάρι εμφανίσει σημάδια άγχους, είναι πολύ αργά για να λυθεί το πρόβλημα. Τώρα που πλησιάζει το φθινόπωρο, θα παροτρύνω όποιον έχει πυξάρι στη ζώνη μου να τους ψεκάσει με ένα αντιαψικό. Ένα αντιασηπτικό είναι μια κηρώδης επικάλυψη με θα επιβραδύνει την εξάτμιση του νερού από τα φύλλα το χειμώνα.

boxwood-spheres.jpgΈχω ακούσει να μιλάνε ότι αυτός ο χειμώνας μοιάζει να είναι ένας πολύ κρύος χειμώνας. Κάτι σαν τον περασμένο χειμώνα. Αν και το πυξάρι είναι ανθεκτικό σε αυτή τη ζώνη, το υπερβολικό κρύο, ο ήλιος και οι ξηροί άνεμοι μπορούν να τα καταστρέψουν. Αν και ένα πυξάρι μπορεί να αναπτυχθεί από χειμερινό έγκαυμα, αυτή η εμφάνιση είναι αντιαισθητική την άνοιξη. Εάν το πυξάρι σας είναι 15 ετών, θα είναι πολύ ακριβό να αντικαταστήσετε τα νεκρά φυτά με νέα φυτά του μεγέθους που έχετε ήδη. Ο περασμένος χειμώνας ήταν δραματική απόδειξη ότι η χειμερινή προστασία για το πυξάρι είναι μια καλή ιδέα. φωτογραφία (43)Προτείνω το Vapor Gard. Χρησιμοποιείται ευρέως ως γεωργικό αντιξηραντικό. Το κύριο συστατικό είναι το πινολένιο, ένα φυσικό πολυμερές που παρασκευάζεται από πεύκο. Μπορεί να μειώσει σημαντικά τα χειμερινά εγκαύματα. Μπορείτε να το αγοράσετε, να το αραιώσετε 1 μέρος σε 20 μέρη νερού και να το ψεκάσετε στο πυξάρι σας. Εάν έχετε πολλά πυξάρι, η εταιρεία περιποίησης δέντρων σας μπορεί να το ψεκάσει για εσάς. Γίνεται καλύτερα σε μια ξηρή μέρα, πριν πέσει ο καιρός τακτικά στα σαράντα. Η επίστρωση πολυμερούς θα προστατεύσει αυτά τα φύλλα κατά τη διάρκεια του χειμώνα και θα τα βοηθήσει να διατηρήσουν την υγρασία. Το Vapor Gard είναι ένα φυσικό και μη τοξικό σπρέι που χρησιμοποιείται ευρέως σε καλλιέργειες, συμπεριλαμβανομένων των κερασιών. Είναι ένας εύκολος τρόπος να προστατεύσετε την επένδυσή σας. Διαβάστε την ετικέτα – δεν είναι κατάλληλο για κάθε φυτό. Σκοπεύω να ψεκάσω όλο το πυξάρι μου με αυτό σύντομα. μια εφαρμογή θα τα προστατεύει όλο τον χειμώνα. Το πυξάρι που απεικονίζεται παραπάνω από αυτή την περασμένη άνοιξη, που σπαρακτικά. Ενδιαφέρεστε περαιτέρω; http://www.cdms.net/LDat/ld06L002.pdf

Schreibe einen Kommentar