Extreme Compost Makeover: Οργάνωση Κοινοτικών Τοποθεσιών Κομποστοποίησης

28
Extreme Compost Makeover: Οργάνωση Κοινοτικών Τοποθεσιών Κομποστοποίησης

Δημοσιεύτηκε στο Garden News στις 13 Ιανουαρίου 2020, από την Jodie Colón

Η Jodie Colón είναι η Διευθύντρια Έργου Compost στον Βοτανικό Κήπο της Νέας Υόρκης.


Φωτογραφία των εθελοντών του NYC Compost Project

Όσον αφορά την οργάνωση της ντουλάπας σας, η τελευταία τάση είναι να κρατάτε μόνο αντικείμενα που προκαλούν χαρά. Πολλοί κηπουροί σε κήπους Green-Up του Bronx εφαρμόζουν αυτή την αρχή στους κάδους κομποστοποίησης τους. Αλλά συχνά κρατούν με χαρά κάθε φύλλο, κλαδί, ζιζάνιο και υπολείμματα κουζίνας έξω από τη χωματερή. Όταν συσσωρεύεται μια υπερχείλιση χαράς, ξέρουν ποιον να καλέσουν—το NYC Compost Project μας. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε στην αναδιοργάνωση των κάδων κομποστοποίησης, να εξημερώσουμε σωρούς φυτικών υλικών και να δώσουμε στους ιστότοπους μια νέα αρχή. Ωστόσο, ακριβώς όπως σε εκείνα τα ριάλιτι, η ακαταστασία αναπόφευκτα επανέρχεται.

Για να αντιμετωπιστεί αυτό, η ομάδα μας ανέπτυξε το πρόγραμμα Extreme Compost Makeover (XCM) ως τρόπο για να διασφαλίσουμε ότι το προσωπικό μας θα επενδύσει στη δημιουργία ομάδων κομποστοποίησης αντί για στοίβες κομποστοποίησης. Το XCM περιλαμβάνει εξατομικευμένες δραστηριότητες καθοδήγησης και οικοδόμησης κοινότητας. Αυτά έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργούν και να γιορτάζουν συμπεριφορές που βελτιώνουν τα φυσικά, κοινωνικά και επικοινωνιακά συστήματα ενός ιστότοπου.

Για να κάνετε αίτηση για ανανέωση, ένας ιστότοπος σχηματίζει μια ομάδα κομποστοποίησης αναφέροντας τα ονόματα των μελών της ομάδας που θα συμμετάσχουν. Στη συνέχεια, επιλέγουν τη μία δραστηριότητα εκπαίδευσης και τεχνικής βοήθειας που θα δώσει στην ομάδα τους τη μεγαλύτερη ώθηση. Τέλος, μας λένε πώς θα τους βοηθήσουν αυτές οι δραστηριότητες.

Στην πιλοτική φάση επιλέχθηκαν 15 τοποθεσίες. Για να διευκολύνουμε τις προσπάθειες κάθε τοποθεσίας να ξεκινήσει ή να βελτιώσει τις λειτουργίες κομποστοποίησης, προσαρμόσαμε το XCM σε ένα „T“.

Η εναρκτήρια εκδήλωση XCM καθοδήγησε κάθε ομάδα να συνεργαστεί για τον προσδιορισμό των στόχων της και τη σύνταξη ενός Σχεδίου Δράσης για την κομποστοποίηση για την επίτευξή τους. Το Σχέδιο περιλάμβανε ένα χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση συγκεκριμένων εργασιών και την πρόσκλησή μας πίσω.

Μια πρακτική εκπαίδευση με πρότυπο πώς να χρησιμοποιείτε εργαλεία με ασφάλεια, να οργανώνετε μια εργάσιμη ημέρα, να κάνετε κομπόστ και να μεταφέρετε νέες δεξιότητες σε άλλους. Οι επιτυχημένες ομάδες κέρδισαν ανταμοιβές, συμπεριλαμβανομένου ενός σετ ελασματοποιημένων φύλλων μύτης. νέα κιτ εργαλείων XCM με κλαδευτήρια χειρός, γάντια εργασίας, φτυάρι και άλλα. και τεχνική βοήθεια παραδόσεων κομποστοποίησης και νέων κάδων κομποστοποίησης.

Ελάτε μαζί μας καθώς το XCM επεκτείνεται σε περισσότερους ιστότοπους με επίσημη έναρξη στις 16 Φεβρουαρίου 2020, στην ετήσια εκδήλωση Crazy for Composting.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά ως μέρος του τεύχους Φθινόπωρο 2019-Χειμώνας 2020 του Garden Newsτο εποχικό ενημερωτικό δελτίο της NYBG. Για περαιτέρω ανάγνωση, δείτε το τεύχος στο Διαδίκτυο και ανακαλύψτε ένα δείγμα ιστοριών σχετικά με τα τρέχοντα προγράμματα και τις επιχειρήσεις στον Κήπο.

Schreibe einen Kommentar