The Student Affairs Collective Πείτε την ιστορία σας με δεδομένα #SAcareer

31
The Student Affairs Collective Πείτε την ιστορία σας με δεδομένα #SAcareer
Καρφιτσώστε το

Ως επαγγελματίες των υπηρεσιών σταδιοδρομίας, βρισκόμαστε συχνά στη μοναδική θέση συλλογής δεδομένων που απαντούν σε ορισμένες ερωτήσεις σχετικά με την αξία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι ευθύνη μας να συλλέξουμε αυτά τα δεδομένα ηθικά, με ακρίβεια και υπευθυνότητα. Η συλλογή δεδομένων, ωστόσο, δεν είναι ποτέ αρκετή.

Πρέπει να πούμε τις πολύπλευρες ιστορίες των επιτυχιών των μαθητών μας μετά την αποφοίτηση πριν τις πει κάποιος άλλος για εμάς. Υπάρχουν ήδη τόσες πολλές κατατάξεις κολεγίων εκεί έξω – και αναδύονται νέα όλη την ώρα — εκτός από πρωτοβουλίες όπως η Κάρτα βαθμολογίας κολεγίου. Δεν κατατάσσουν απαραίτητα τα σχολεία, αλλά σκοπεύουν να μας δώσουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Εάν τα ιδρύματα δεν κάνουν τη μεταφορά από τη συλλογή δεδομένων στην αφήγηση, υπάρχει πιθανότητα η μόνη ιστορία που θα ακούσουν οι υποψήφιοι φοιτητές, οι τρέχοντες φοιτητές, οι απόφοιτοι, τα διοικητικά συμβούλια, οι νομοθέτες και πολλοί άλλοι ενδιαφερόμενοι για ένα ίδρυμα, να είναι αυτή που λένε οι άλλοι. .

Ως γραφείο υπηρεσιών σταδιοδρομίας, μπορεί να μην αισθάνεστε ότι έχετε ιδιαίτερα ισχυρή επιρροή στην ιστορία του ιδρύματός σας. Ίσως ο προϋπολογισμός σας είναι περιορισμένος ή ίσως οι πόροι σας που αφιερώνονται στην επικοινωνία μπορεί να μην αισθάνονται επαρκείς. Μπορεί να πιστεύετε ότι δεν έχετε μια πολύ καλή ιστορία να πείτε επειδή τα δεδομένα σας δεν είναι αρκετά καλά. Πολλοί από εμάς παλεύουμε με τέτοιες προκλήσεις που σχετίζονται με την αφήγηση της ιστορίας μας. Αλλά πρέπει να ανταποκριθούμε στην πρόκληση.

Σπουδαστές ασκούμενοι

Στο Toppel Career Center όπου εργάζομαι, για παράδειγμα, βασιζόμαστε πολύ σε ασκούμενους φοιτητές. Αυτό περιλαμβάνει μια ομάδα επικοινωνίας φοιτητών που αποτελείται από δύο γραφίστες και έναν ασκούμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτοί οι μαθητές εργάζονται συνολικά 45 ώρες κάθε εβδομάδα εφαρμόζοντας μια στρατηγική επικοινωνίας. Με την εργασία-μελέτη και άλλα προγράμματα βοήθειας, αυτό το σημαντικό κομμάτι του χρόνου αποδεικνύεται σχετικά φθηνό. Ένας από τους ρόλους μου είναι να διασφαλίσω ότι λαμβάνουν μια σταθερή ροή δεδομένων. Στη συνέχεια, μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν γραφήματα, να εμφυσήσουν σε διαφημίσεις εκδηλώσεων ή να δημοσιεύσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η μεγαλύτερη εικόνα του πανεπιστημίου

Επίσης σκόπιμα σκεφτόμαστε πέρα ​​από το δικό μας κέντρο. Εξετάζουμε πώς τα δεδομένα που έχουμε και η ιστορία των φοιτητών μας ταιριάζουν στην ευρύτερη εικόνα της ιστορίας του Πανεπιστημίου. Αντί απλώς να στέλνουμε δεδομένα σε άλλα τμήματα, κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να συναντηθούμε προσωπικά και να μιλήσουμε γι‘ αυτό. Εκτός από την παροχή βαθύτερης κατανόησης των δεδομένων, ανακαλύπτουμε τι χρειάζονται άλλα τμήματα που μπορούν να συμπληρώσουν τα δεδομένα μας. Για παράδειγμα, τα αποτελέσματα σταδιοδρομίας ενός σχολείου ή κολεγίου μπορεί να είναι χαμηλότερα από τον μέσο όρο του Πανεπιστημίου. Συχνά μοιραζόμαστε δεδομένα σχετικά με το ποσοστό των αποτελεσμάτων για φοιτητές που χρησιμοποίησαν το κέντρο μας ή εκείνους με πολλαπλές πρακτικές, και οι δύο με υψηλότερο ποσοστό.

Σκεφτείτε την ιστορία σας

Όποιοι και αν είναι οι πόροι σας, αφιερώστε χρόνο ως προσωπικό σκεπτόμενοι την ιστορία που θέλετε να πείτε. Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι έχετε τα δεδομένα που χρειάζεστε για να πείτε την ιστορία σας. Εξίσου σημαντικό, οικοδομήστε σχέσεις σε όλη την πανεπιστημιούπολη για να μάθετε πώς ταιριάζετε στην ευρύτερη θεσμική ιστορία. Βεβαιωθείτε ότι οι πρακτικές συλλογής δεδομένων και αφήγησης ευθυγραμμίζονται. Μετακινήστε τα δεδομένα σας πέρα ​​από τα κελιά ενός υπολογιστικού φύλλου και στο μυαλό—και στις καρδιές—των ανθρώπων που έχουν σημασία.


Αυτή η ανάρτηση αποτελεί μέρος της σειράς μας #SACareer, η οποία αφορά σταδιοδρομίες σε φοιτητικές υποθέσεις, σταδιοδρομίες εκτός φοιτητικών υποθέσεων και στο έργο των επαγγελματιών των υπηρεσιών σταδιοδρομίας. Διαβάστε περισσότερα για τη σειρά στην εισαγωγή του Jake Nelko. Κάθε ανάρτηση είναι μια συνεισφορά ενός μέλους ή φίλου του Επιτροπή Υπηρεσιών Σταδιοδρομίας από την ACPA. Ο οργανισμός μας υπάρχει για να ωφελήσει τη σταδιοδρομία των επαγγελματιών των υπηρεσιών σταδιοδρομίας, των επαγγελματιών φοιτητικών υποθέσεων και οποιουδήποτε υποστηρίζει φοιτητές στις προσπάθειες σταδιοδρομίας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο συνεργασίας με την Επιτροπή Υπηρεσιών Καριέρας ή τη σειρά ιστολογίων #SACareer, επικοινωνήστε με την Cristina Lawson στη διεύθυνση [email protected]


Schreibe einen Kommentar