The Student Affairs Collective Το αναδυόμενο ταξίδι της Michelle #SAPro – Οι μεταβάσεις γίνονται… ευκολότερες;

27
The Student Affairs Collective Το αναδυόμενο ταξίδι της Michelle #SAPro – Οι μεταβάσεις γίνονται… ευκολότερες;
Καρφιτσώστε το

Λευκό τραπέζι σε μαύρο φόντο.  Ένα λευκό αναλογικό ρολόι, μαύρο στυλό, σημειωματάριο και λευκό τηλέφωνο ήταν ξαπλωμένα στο τραπέζι.Αισθάνεται ότι η χρονιά που πέρασε δεν ήταν παρά μια μετάβαση. Μετακίνηση σε όλη τη χώρα. Έναρξη θέσης βοηθού. Επιστροφή στην κούνια του σχολείου. Χτίζοντας μια νέα (αν και προσωρινή) ζωή. Και όλα αυτά σε διάστημα ενός μήνα! Από τότε που ξεκίνησα το μεταπτυχιακό μου πρόγραμμα στο UConnέκτοτε πέρασα σε μία θέση βοηθού, δύο πρακτικές, δώδεκα τάξεις, μία ACUHO-I πρακτική άσκηση και αμέτρητες άλλες ευκαιρίες στην πορεία.

Έμαθα μερικά πράγματα που καθοδηγούν τις σκέψεις μου για την τελική μετάβαση που οδεύει προς το δρόμο μου σε 237 ημέρες περίπου. Όχι ότι μετράω, φυσικά!

Μάθημα #1: Προσφέρετε αξία στο τραπέζι λόγω των μοναδικών σας εμπειριών και γνώσεων.

Ξεκίνησα τη θέση του βοηθού μου στις σχέσεις αποφοίτων το περασμένο φθινόπωρο ως το μόνο μέλος του προσωπικού με εστίαση σε φοιτητικές υποθέσεις. Η κύρια ευθύνη μου ήταν να συμβουλεύσω ένα φοιτητικό συμβούλιο που δημιουργήθηκε, μεταξύ άλλων σκοπών, για να χρησιμεύσει ως αφοσιωμένος νέος αγωγός αποφοίτων. Μπορεί να μην γνώριζα σχέσεις αποφοίτων, αλλά γνώριζα φοιτητές. Σε συναντήσεις σχετικά με αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, συνειδητοποίησα ότι οι προηγούμενες εμπειρίες μου έφεραν μια νέα προοπτική στην ομάδα. Μου είπαν μέσα στον πρώτο μου μήνα ότι εκτιμούσαν τον φακό μου για τις φοιτητικές υποθέσεις και ότι η συμβολή μου ήταν σημαντική.

Γνωρίστε ότι καθώς μεταβαίνετε σε νέα περιβάλλοντα κάνοντας εργασίες που μπορεί να μην έχετε ξανακάνει (φωνάξτε σε όλους τους νέους σπουδαστές #SAGrad σε διαφορετικούς λειτουργικούς τομείς ως GA), οι εμπειρίες και οι γνώσεις σας είναι πολύτιμες προσθήκες και νέα προοπτική που μπορεί η ομάδα σας Εκτιμώ.

Μάθημα #2: Μερικές φορές, δεν χρειάζεται να ξέρετε τι είστε εκεί για να μάθετε.

Η καλοκαιρινή μου πρακτική άσκηση στο ACUHO-I Case Western Reserve University στο Κλίβελαντ, το Οχ ξεκίνησε με ένα πρόσωπο με έναν με τον προϊστάμενό μου να ρωτά „Λοιπόν, τι θέλετε να μάθετε;“ Ως κάποιος που δεν είχα δουλέψει ποτέ στη ζωή μου, τραύλισα μια περίεργη απάντηση που βασικά ισοδυναμούσε με «δεν έχω ιδέα». Καθώς είχα περισσότερες συζητήσεις με τα μέλη του προσωπικού, θυμόμουν τις εμπειρίες της οικιακής ζωής των συναδέλφων μου και αντιλαμβανόμουν καλύτερα την πρακτική μου, άρχισα να διατυπώνω μαθησιακά αποτελέσματα με τη βοήθεια του προϊσταμένου μου. Η πρακτική άσκηση τελείωσε δύο μήνες αργότερα έχοντας επιτύχει εκείνα τα μαθησιακά αποτελέσματα και ακόμη περισσότερα που δεν περίμενα.

Καθώς μεταβαίνετε σε διαφορετικές ευκαιρίες και θέσεις, δεν θα γνωρίζετε πάντα από την αρχή τι θα καταλήξετε να μάθετε. Οποιαδήποτε εμπειρία σε αυτόν τον τομέα, είτε είναι καταπληκτική καθ‘ όλη τη διάρκεια είτε συνειδητοποιείτε ότι έχετε μάθει μερικά σημαντικά μαθήματα μέσα από τον αγώνα, μπορεί να οδηγήσει στο να μάθετε ότι δεν χρειάζεται να έχετε σχεδιάσει τέλεια εκ των προτέρων.

Μάθημα #3: Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που θα σας βοηθήσουν στην πορεία.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, έμαθα ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να σας βοηθήσουν να κάνετε κινήσεις εντός του χώρου. Κατά τη μετάβαση από τον τελευταίο μου ρόλο στο Το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Οχάιο, ο προϊστάμενός μου ήταν καθοριστικός και ανιδιοτελής στο να με βοήθησε να συνεχίσω το μεταπτυχιακό. Μεταξύ της υλικοτεχνικής υποστήριξης της αίτησης, του κριτικού προβληματισμού για τα δυνατά και αδύνατα σημεία μου που προσπαθούσα να βελτιώσω και για τον εορτασμό των επιτυχιών μου στις προσφορές εισδοχής, ήταν εκεί σε όλο το ταξίδι. Ένας πρώην διευθυντής του γραφείου όπου δούλευα ως προπτυχιακός μιλούσε μαζί μου για ώρες ACPA τον περασμένο χρόνο, όταν δυσκολευόμουν να επεξεργαστώ τη θέση μου σε αυτόν τον τομέα μετά από ένα σκληρό εξάμηνο που αναζητούσε την ψυχή μου. Ο πρακτικός προπονητής μου στο UConn που με συναντά ακόμα για καφέ είναι ένας από τους μοναδικούς λόγους που ένιωσα ότι είχα κάποιον που νοιαζόταν για εμένα ως μεταπτυχιακός φοιτητής και ένα άτομο σε εκείνο το πρώτο εξάμηνο.

Τα άτομα που συναντάτε σε αυτόν τον τομέα θα σας βοηθήσουν να κάνετε αυτές τις σημαντικές μεταβάσεις στην καριέρα σας, στη συνεχή διαδικασία εκπαίδευσης και στη ζωή σας. Στηριχτείτε στους ανθρώπους σας όταν το χρειάζεστε. Σηκώστε τα μόνοι σας όταν το χρειάζονται. Να ξέρετε ότι κάθε μετάβαση σας δίνει την εκπληκτική ευκαιρία να προσθέσετε στους ανθρώπους που βρίσκονται στη γωνιά σας. Για μένα, αυτό το μάθημα γίνεται πιο ξεκάθαρο κάθε μέρα.

Αυτή η ανάρτηση είναι μέρος της σειράς Emerging SA Pro που ακολουθεί τέσσερις καταπληκτικούς ανθρώπους: τη Michelle, τη Sara, τη Thalia και τη Holly. Ελάτε μαζί μας καθώς κάνουν blog κάθε μήνα περίπου ένα χρόνο στο ταξίδι τους ως νέοι πτυχιούχοι SA Pro ή SA. Είμαστε περήφανοι που τους βοηθάμε να μοιραστούν τις ιστορίες τους.


Schreibe einen Kommentar