The Student Affairs Collective Michelle’s Emerging #SAPro Journey – Entering the Job Search with Collective Support

23
The Student Affairs Collective Michelle’s Emerging #SAPro Journey – Entering the Job Search with Collective Support
Καρφιτσώστε το

Για πολλούς δευτεροετείς μεταπτυχιακούς φοιτητές, η περίοδος αναζήτησης εργασίας μοιάζει να πλησιάζει γρήγορα. Οι άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται όλα τα είδη πραγμάτων σε αυτό το σημείο – ενθουσιασμός, ανησυχία, ζήλια, πανικός και πολλά άλλα. Οι μαθητές σε μια κοόρτη ή όσοι έχουν στενούς συναδέλφους στο πεδίο μπορεί επίσης να προστεθεί ένα άλλο επίπεδο στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας – αλληλεπιδράσεις με άλλους που ασχολούνται επίσης με την αναζήτηση εργασίας την ίδια στιγμή.

Δύο από τους συναδέλφους μου στο Πανεπιστήμιο του ΚονέκτικατLisa Famularo και Emily Fiagbedzi, διευκόλυνε πρόσφατα μια συνομιλία μέσω του UConn HESA2HESA Σειρά επαγγελματικής ανάπτυξης σχετικά με την αναζήτηση εργασίας με την ομάδα των 19 φοιτητών μας. Αυτή ήταν μια τεράστια ευκαιρία για εμάς να βρεθούμε μαζί προτού αρχίσουμε να μπαίνουμε σε μια δυνητικά αγχωτική περίοδο στο τελευταίο μας εξάμηνο. Τα τρία βασικά μου στοιχεία από τη συζήτησή μας ήταν ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για την ομάδα μας να καλλιεργήσει μια κουλτούρα υποστήριξης και όχι ανταγωνισμού, κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

Μιλήστε για τους κανόνες για την αναζήτηση εργασίας και τη δυναμική της κοόρτης

Η ομάδα μας συμμετείχε σε έναν πολύτιμο κοινοτικό διάλογο για να συζητήσει την αναζήτηση εργασίας. Αποφασίσαμε ότι θέλαμε να μοιραστούμε πόρους και στρατηγικές για την εύρεση της σωστής επαγγελματικής θέσης. Μιλήσαμε επίσης για το πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον, συλλογικά και ατομικά, και πώς οι άνθρωποι ενδιαφέρονται να μοιραστούν (ή να μην μοιραστούν) την πρόοδό τους στην αναζήτηση εργασίας. Αυτοί οι διάλογοι κατέληξαν επίσης σε έναν κοινόχρηστο διαδικτυακό χώρο εργασίας. Τώρα έχουμε ένα κοινό μέρος για να προσθέσουμε πόρους, όπως μηχανές αναζήτησης εργασίας, πρότυπα για την οργάνωση αιτήσεων εργασίας, συμβουλευτικά άρθρα για αναζήτηση εργασίας και πολλά άλλα.

Να σέβεστε τις ατομικές επιθυμίες και ανάγκες

Δεν θα ενδιαφέρονται όλα τα άτομα στην κοόρτη ή την ομάδα σας να μοιράζονται και να υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον στο ίδιο επίπεδο. Τα ενδιαφέροντα της ομάδας μας κυμαίνονταν από την επιθυμία για check-in και ενημερώσεις στην αρχή των μαθημάτων έως την κοινή χρήση πληροφοριών σχετικά με τις παραμέτρους αναζήτησης, ώστε οι συνάδελφοι να μπορούν να μεταβιβάζουν αγγελίες εργασίας που θα μπορούσαν να είναι ενδιαφέρουσες. Μερικοί άνθρωποι ήθελαν να διατηρήσουν την τρέχουσα κατάστασή τους στην αναζήτηση εργασίας και ενημερώσεις σε μικρότερους κύκλους υποστήριξης ή με άτομα εκτός της κοόρτης μας. Να ξέρετε ότι ο τρόπος που θέλετε να υποστηριχθεί στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας μπορεί να φαίνεται πολύ διαφορετικός από αυτόν του γείτονά σας – και αυτό είναι εντάξει! Θυμηθείτε να σέβεστε τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ανθρώπων με τον ίδιο τρόπο που ελπίζετε να σέβονται τις δικές σας.

Υποστηρίξτε ο ένας τον άλλον ως το πιο στενό δίκτυό σας στο πεδίο

Τέλος, τα μέλη κοόρτης και οι συνάδελφοι σε μεταπτυχιακά προγράμματα μπορεί συχνά να είναι ένα από τα μεγαλύτερα έτοιμα δίκτυα που έχετε όταν μπαίνετε στο χώρο των φοιτητικών υποθέσεων! Αυτοί είναι οι άνθρωποι που ήταν μαζί σας κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών προγραμμάτων και συχνά θα σας ακούει για ερωτήσεις, μια σύνδεση σε άλλα ιδρύματα και συνάδελφοι με τους οποίους επανασυνδέεστε καθ ‚όλη τη διάρκεια του χρόνου σας στον τομέα. Οι απόφοιτοι του προγράμματός σας ή άτομα που συνδέονται με το ίδρυμά σας μπορούν επίσης να είναι επέκταση αυτού του δικτύου. Η Λίζα και η Έμιλυ συντόνισαν ένα πρόγραμμα επιστολών συμβουλών αποφοίτων με άλλους Στυπτηρία UConn HESA από κοόρτες του περασμένου έτους. Αυτά τα άτομα έδωσαν συμβουλές, στρατηγικές και προθυμία να βοηθήσουν την ομάδα μας να δημιουργήσει συνδέσεις στο πεδίο. Χρησιμοποιήστε τα δίκτυα που δημιουργήσατε και μην ξεχνάτε ποτέ να χρησιμοποιείτε αυτό το σύστημα υποστήριξης τώρα και στο μέλλον.

Αυτές οι προτάσεις ήταν αποτέλεσμα ανοιχτών και ειλικρινών συζητήσεων σχετικά με το πώς ήθελε η κοόρτη μας να μοιάζει η διαδικασία αναζήτησης εργασίας για την ομάδα μας. Επικροτώ τους συναδέλφους μας στο UConn HESA για τη διευκόλυνση του διαλόγου γύρω από ένα δυνητικά ευαίσθητο θέμα που δεν συζητείται πάντα στα μεταπτυχιακά προγράμματα. Σε όλους τους ανθρώπους που αυτή τη στιγμή ή ετοιμάζονται να αναζητήσουν εργασία στον τομέα – θερμές ευχές για καλή τύχη σε όλο το ταξίδι σας!

Αυτή η ανάρτηση είναι μέρος της σειράς Emerging SA Pro που ακολουθεί τέσσερις καταπληκτικούς ανθρώπους: τη Michelle, τη Sara και τη Thalia. Ελάτε μαζί μας καθώς κάνουν blog κάθε μήνα περίπου ένα χρόνο στο ταξίδι τους ως νέοι πτυχιούχοι SA Pro ή SA. Είμαστε περήφανοι που τους βοηθάμε να μοιραστούν τις ιστορίες τους.


Schreibe einen Kommentar