The Student Affairs Collective Take Your Own Career Advice: Transitioning Departments Within Student Affairs #SACareer

25
The Student Affairs Collective Take Your Own Career Advice: Transitioning Departments Within Student Affairs #SACareer
Καρφιτσώστε το

Πριν από λίγες εβδομάδες, μου ζητήθηκε να παρουσιάσω σε μια ομάδα φοιτητών ηγετών στο τμήμα Housing and Residence Life. Το γραφείο μας έχει μια τυπική παρουσίαση για βιογραφικά και συνοδευτικές επιστολές, αλλά μας ζητήθηκε να προσαρμόσουμε αυτήν την παρουσίαση για να συζητήσουμε πώς οι ρόλοι τους στη στέγαση θα τους βοηθήσουν να βρουν θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης μετά την αποφοίτησή τους. Αυτή είναι μια τυπική συζήτηση για όποιον εργάζεται σε υπηρεσίες καριέρας.

Οι μαθητές αντιπροσώπευαν μια ποικιλία ειδικοτήτων. Ωστόσο, μπορούσαν εύκολα να εντοπίσουν δεξιότητες από τη θέση τους στη στέγαση που σχετίζονταν με την εργασία που ελπίζουν να κάνουν μια μέρα. Λοιπόν, γιατί είναι τόσο εκφοβιστικό για εμάς να εξετάζουμε το ενδεχόμενο μετάβασης τμημάτων στο πλαίσιο των φοιτητικών υποθέσεων; Οι περισσότερες θέσεις απαιτούν μεταπτυχιακό στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ή φοιτητικές υποθέσεις. Προσωπικά δεν εκπαιδεύτηκα ειδικά για να δουλέψω στον αρχικό μου ρόλο στο πλαίσιο της συμμετοχής των μαθητών.

Μετά από περίπου έξι χρόνια σε φοιτητικές δραστηριότητες, ανάπτυξη ηγεσίας και συμμετοχή των μαθητών, ήξερα ότι ήταν καιρός να κάνω κάτι διαφορετικό. Ενώ μου άρεσε η δουλειά που έκανα, ήμουν έτοιμος να μεταβώ σε έναν άλλο τομέα εντός του πανεπιστημιακού περιβάλλοντος. Εξέτασα όλα τα πράγματα που μου άρεσαν στην τρέχουσα δουλειά μου. Στη συνέχεια, καθόρισα τομείς στους οποίους θα μπορούσα να συνεχίσω να κάνω αυτές τις εργασίες. Μου άρεσε να συναντιέμαι ένας προς έναν με μαθητές και να αλληλεπιδρώ με μαθητές καθημερινά. Πάντα μου άρεσε να εξετάζω βιογραφικά και συνοδευτικές επιστολές. Αυτό το έκανα συχνά με τους φοιτητές που ηγούνται μου που υποβάλλουν αίτηση για θέσεις εργασίας στην πανεπιστημιούπολη, πρακτική άσκηση και θέσεις πλήρους απασχόλησης. Οι υπηρεσίες καριέρας κατέληξαν φυσικά στην κορυφή της λίστας μου. Αλλά ανησυχούσα ότι δεν θα μπορούσα ποτέ να «πείσω» έναν εργοδότη ότι θα μπορούσα να κάνω με επιτυχία τη δουλειά σε ένα νέο τμήμα.

Ήθελα να βεβαιωθώ ότι δεν ήμουν ο μόνος με αυτά τα συναισθήματα. Έτσι, μίλησα σε ορισμένους συναδέλφους για την εμπειρία τους στη μετάβαση σταδιοδρομίας.

Εδώ είναι ένα μικρό ιστορικό για κάθε συνάδελφο:

Η Krystal πέρασε από τη στέγαση στον ακαδημαϊκό προγραμματισμό.

Η Έριν πέρασε από τη στέγαση και την εργασία στον κοσμήτορα του φοιτητικού γραφείου στις υπηρεσίες σταδιοδρομίας.

Ο Aaron πέρασε από την εργασία στη διαχείριση λιανικής στις υπηρεσίες σταδιοδρομίας.

Όταν συζητούσατε για συμβουλές που θα δίνατε σε κάποιον που σκέφτεται να αλλάξει την επαγγελματική του πορεία, η διορατικότητα του Aaron ήταν πολύ πολύτιμη. Δεν προερχόταν αρχικά από φοιτητικό υπόβαθρο. μοιράστηκε,

«Κανένα από τα πτυχία μου δεν είναι στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ή σε συναφή τομέα. Είναι εντάξει να ακολουθήσεις μια καριέρα που δεν «ταιριάζει» με το πτυχίο σου. Η εύρεση μιας καριέρας που να ταιριάζει με τα ενδιαφέροντα, τις αξίες, τις δεξιότητες και τα κίνητρά σας θα είναι πολύ πιο ανταποδοτικό στο τέλος της ημέρας».

Όταν ρωτήθηκε για τη συμβουλή που θα δίνατε σε κάποιον που σκέφτεται να μεταβεί σε τμήματα στο πλαίσιο των φοιτητικών υποθέσεων, η Krystal μοιράστηκε,

«Μην τα παρατάς. Μπορεί να είναι δύσκολο να τσιμπήσετε μια νέα ευκαιρία εργασίας. Το βιογραφικό μου είναι γεμάτο με κάθε είδους διαφορετικές εμπειρίες και μεταβιβάσιμες δεξιότητες. Ήταν πολύ, πολύ δύσκολο για την ακαδημαϊκή πλευρά του σπιτιού να το αναγνωρίσει αυτό. Η τριτοβάθμια εκπαίδευση τείνει να γίνεται πολύ σιλό. Η μετακίνηση μεταξύ αυτών των σιλό μπορεί να είναι δύσκολη και απογοητευτική, αλλά είναι εφικτή».

Όταν ρωτήθηκε για τις μεταβιβάσιμες δεξιότητες, η Έριν δήλωσε,

«Λέω σε όλους στα φοιτητικά θέματα ότι, αν έχετε εργαστεί στη Στέγαση, μπορείτε να εργαστείτε ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ στις φοιτητικές υποθέσεις. Στην τρέχουσα θέση μου, λόγω του χρόνου μου στη Στέγαση και με τον Κοσμήτορα Φοιτητών, θεωρούμαι συχνά το μέλος του προσωπικού «go-to» όταν δεν ξέρετε πού να πάτε ή πού να βρείτε πληροφορίες σχετικά με μια συγκεκριμένη ανησυχία στην πανεπιστημιούπολη ή θέμα. Είμαι περήφανος για την επινοητικότητά μου. Είναι αυτό που με χωρίζει από την ομάδα και με κάνει δυνατό μέλος της ομάδας στην τρέχουσα δουλειά μου».

Συνοψίζοντας

Ανεξάρτητα από τον τομέα των φοιτητικών υποθέσεων στον οποίο εργάζεστε ή ακόμα και εκτός φοιτητικών υποθέσεων, πιθανότατα είχατε μια συζήτηση σχετικά με τη συσχέτιση των εμπειριών των φοιτητών με τις απαιτήσεις για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία.

Έτσι, προκαλώ όλους να «λάβουν τις δικές σας συμβουλές» όταν σκέφτονται τη μετάβαση.

Το πτυχίο και οι εμπειρίες σας σας έχουν προετοιμάσει με πολλούς τρόπους να κάνετε μια ποικιλία εργασιών σε θέματα φοιτητών. Εάν σκέφτεστε να μεταβείτε, κάντε αυτό που συμβουλεύουμε τους μαθητές να κάνουν:

  • να αναγνωρίσουν μεταβιβάσιμες δεξιότητες,
  • σκεφτείτε πώς μπορείτε να αναδείξετε τα δυνατά σας σημεία και πώς θα μπορούσαν να λειτουργήσουν στο νέο σας ρόλο,
  • δικτυωθείτε με επαγγελματίες στην περιοχή που πρόκειται να ακολουθήσετε.

Μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά το μέλλον και η ευτυχία σας αξίζει τον κόπο!


Αυτή η ανάρτηση αποτελεί μέρος της σειράς μας #SACareer, η οποία αφορά σταδιοδρομίες σε φοιτητικές υποθέσεις, σταδιοδρομίες εκτός φοιτητικών υποθέσεων και στο έργο των επαγγελματιών των υπηρεσιών σταδιοδρομίας. Διαβάστε περισσότερα για τη σειρά στην εισαγωγή του Jake Nelko. Κάθε ανάρτηση είναι μια συνεισφορά ενός μέλους ή φίλου του Επιτροπή Υπηρεσιών Σταδιοδρομίας από την ACPA. Ο οργανισμός μας υπάρχει για να ωφελήσει τη σταδιοδρομία των επαγγελματιών των υπηρεσιών σταδιοδρομίας, των επαγγελματιών φοιτητικών υποθέσεων και οποιουδήποτε υποστηρίζει φοιτητές στις προσπάθειες σταδιοδρομίας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο συνεργασίας με την Επιτροπή Υπηρεσιών Καριέρας ή τη σειρά ιστολογίων #SACareer, επικοινωνήστε με την Cristina Lawson στη διεύθυνση [email protected]


Schreibe einen Kommentar