The Student Affairs Collective The Once and Future Advisor: Reflections from a Career Shift #CSAM17

27
The Student Affairs Collective The Once and Future Advisor: Reflections from a Career Shift #CSAM17
Καρφιτσώστε το

Όταν ξεκίνησα την προπτυχιακή μου εμπειρία στο Πανεπιστήμιο Rowan Το 2004, θυμάμαι έντονα ότι είδα τους ηγέτες του προσανατολισμού να χορεύουν στη σκηνή. Η μητέρα μου ψιθύρισε στα αυτιά μου: «Πρέπει να το κάνεις αυτό!» Δύο χρόνια αργότερα ήμουν ένας από εκείνους τους αριστούχους που έπαιζαν σε νέο κοινό εισερχόμενων φοιτητών. Δεν συνειδητοποίησα ότι αυτές οι εμπειρίες θα διαμόρφωσαν σε μεγάλο βαθμό την αλλαγή της καριέρας μου από δημοσιογράφος σε επαγγελματία ανώτερης έκδοσης.

Αν και ποτέ δεν πίστευα ότι θα υπηρετούσα την κοινότητά μας σε ακαδημαϊκές συμβουλές, ήταν ένα πράγμα που κατακτούσα όταν ήμουν πρωτοετής στο κολέγιο. Κατά την πρώτη μου συνάντηση με τον σύμβουλό μου, ήρθα έχοντας σχεδιάσει ένα ολόκληρο τετραετές σχέδιο. Ήμουν ένας από εκείνους τους μαθητές που πήραν το φυλλάδιο του καταλόγου μαθημάτων μετά από προσανατολισμό και διάβαζαν, υπογράμμιζαν και απομνημόνευαν τα προγράμματα των μαθημάτων.

Κατά το εαρινό εξάμηνο του δεύτερου έτους μου, έφτασα σε μια «διχάλα στο δρόμο» όταν δυσκολευόμουν σε ένα από τα μαθήματα ρεπορτάζ ειδήσεων και άρχισα να αμφισβητώ το μέλλον μου ως δημοσιογράφος. Δεν μου άρεσε το μάθημα και ο εκπαιδευτής μοιράστηκε μέσω email ότι δεν είχα το ταλέντο να γίνω συγγραφέας. Κατά την ίδια περίοδο, ρώτησα εάν θα μπορούσα να ολοκληρώσω μια πρακτική άσκηση στο κεντρικό συμβουλευτικό μας κέντρο ως μέρος μιας απαίτησης μαθημάτων. Αυτή η ευκαιρία μου έδωσε τις πρώτες «αχ-χα» στιγμές στην προπτυχιακή μου εμπειρία. Θα μπορούσα να είχα γίνει ο Ρόρι Γκίλμορ του Ρόουαν, αλλά αντ‘ αυτού πήρα τα «μαθήματα» αυτού του εξαμήνου και μπόρεσα να δημιουργήσω ένα νέο σύνολο στόχων ζωής.

Στο τέλος της προπτυχιακής μου καριέρας είχα εμπειρίες εργασίας στον προσανατολισμό νέων φοιτητών και την ακαδημαϊκή συμβουλευτική. Ξεκινώντας μεταπτυχιακές σπουδές στο Rowan το φθινόπωρο του 2008, άρχισα να βλέπω τις φοιτητικές υποθέσεις μέσα από μια παραεπαγγελματική οπτική. Όλα αυτά τα δύο χρόνια εργάστηκα στο γραφείο του Αντιπροέδρου Φοιτητικής Ζωής. Αυτό μου επέτρεψε να αναλάβω νέα έργα, συνεργαζόμενος με διάφορους διαχειριστές στους τομείς των υπηρεσιών γονέων και οικογένειας, του προγραμματισμού εμπλουτισμού μαθητών, της ανάπτυξης ηγεσίας μαθητών και της εμπειρίας δεύτερου έτους. Η παροχή συμβουλών στους δευτεροετείς φοιτητές μέσω της φοιτητικής κυβέρνησης ήταν μια βαθιά εμπειρία που μου έδωσε μια δεύτερη «α-χα στιγμή». Άρχισα να πιστεύω ότι η συμβουλευτική μπορεί να είναι η καριέρα για μένα.

Μετά την αποφοίτησή μου το 2010, ξεκίνησα μια μακρά, εξαντλητική αναζήτηση εργασίας που κάποια στιγμή με έκανε να χάσω την ελπίδα μου για την ικανότητά μου να βρω δουλειά. Όμως είχα στο μυαλό μου ότι όλα ήταν θέμα fit. Τον Οκτώβριο του 2011, βρήκα τοποθέτηση στο Πανεπιστήμιο Temple στο Fox School of Business στο Κέντρο Προπτυχιακών Συμβουλών. Ήταν μια θέση ακαδημαϊκού συμβούλου που ένιωθα ότι έγινε για μένα εκείνη την εποχή. Είχε στοιχεία που θα μου επέτρεπαν να χρησιμοποιήσω τις εμπειρίες μου στις φοιτητικές υποθέσεις για να φέρω στο προσκήνιο μια νέα προσέγγιση στη συμβουλευτική.

Μετά από σχεδόν έξι χρόνια στο Temple, μου αρέσει να δουλεύω με τους πρώτους και δεύτερους μαθητές μας. Έχω μάθει τόσα πολλά δουλεύοντας σε ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον που δεν σκέφτηκα τα χρόνια που δούλευα σε φοιτητικές υποθέσεις. Ο ρόλος μου αυτή τη στιγμή επικεντρώνεται στο να βοηθήσω τους μαθητές να κατανοήσουν τα ακαδημαϊκά τους προγράμματα, τα χρονοδιαγράμματα και τα σχέδιά τους. Αναλύω επίσης την ακαδημαϊκή πολιτική και τις διαδικασίες. Υπάρχουν μέρες που διοχετεύω τον «ηγέτη με εσωτερικό προσανατολισμό» για να βρω τη δύναμη να ανυψώσω τους μαθητές στις πιο δύσκολες μέρες τους.

Αν και το ταξίδι μου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν είναι ασυνήθιστο, είναι ένα ταξίδι που δείχνει μια μεταμόρφωση από τον προσανατολισμό στην αρχή. Ποτέ δεν αναζήτησα καριέρα στη διοίκηση του κολεγίου. Το βρήκα μέσα από μια μεγαλύτερη επιδίωξη να βρω μια καριέρα που θα μου έφερνε χαρά και ευτυχία. Έμαθα ότι μου άρεσε να βοηθάω τους μαθητές κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Καθώς μάθαινα να μαζεύω τα κομμάτια των ονείρων μου, συνειδητοποίησα ότι είχα την ευκαιρία να το κάνω για προπτυχιακούς φοιτητές. Είναι ισχυρό να βρίσκεις την κλήση σου. Για μένα χρειάστηκαν επτά χρόνια αφότου ξεκίνησα την πρώτη μου μέρα στο κολέγιο για να βρω τη θέση μου στον κλάδο μας.

Είμαι περήφανος #SAPro και ακαδημαϊκός σύμβουλος που παίρνει τα μαθήματα από τους μέντοράς μου σε φοιτητικές υποθέσεις και τα αναμειγνύει για να εξυπηρετήσει ένα ακαδημαϊκό κοινό. Η συνέργεια είναι το κλειδί για το ταξίδι μου.

Ο Οκτώβριος είναι ο Μήνας Σταδιοδρομίας στις Φοιτητικές Υποθέσεις (CSAM). Ενώ η αυξημένη ευαισθητοποίηση σχετικά με τα σημεία εισόδου στο πεδίο είναι σημαντικό να επισημανθεί, το CSAM χρησιμεύει επίσης ως ένας τρόπος για να συζητηθεί η ευρύτερη κουλτούρα των φοιτητικών υποθέσεων. Η επιδίωξή μας να διασφαλίσουμε ότι το προσωπικό φοιτητικών υποθέσεων αντιπροσωπεύει τη διαφοροποίηση των δημογραφικών στοιχείων των φοιτητών δεν μπορεί να έχει το κόστος της υγείας και της ευημερίας του προσωπικού. Προσθέστε τη φωνή σας στη συνομιλία χρησιμοποιώντας το #CSAM17. Έχετε ιδέες για μια μελλοντική σειρά για το Student Affairs Collective; Επικοινωνήστε με τον Nathan Victoria στο [email protected]


Schreibe einen Kommentar