The Student Affairs Collective There is No Time Like the Present: Starting Your Own Journey on the SA Job Search

29
The Student Affairs Collective There is No Time Like the Present: Starting Your Own Journey on the SA Job Search
Καρφιτσώστε το

Αν διαβάζετε αυτό, φαντάζεστε ότι βρίσκεστε στην ίδια βάρκα με εμένα: αυτή τη στιγμή εργάζεστε για μεταπτυχιακό σε κάποια πτυχή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αναμένετε να τελειώσετε σύντομα, αλλά δεν έχετε ιδέα για το πώς να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στις φοιτητικές υποθέσεις των ονείρων σας (SA) δουλειά. Αυτό περιγράφει την κατάστασή μου με λίγα λόγια. Θα αποφοιτήσω τον Μάιο του 2019 και έχω αρχίσει να σκέφτομαι προκαταρκτικά την αναζήτηση εργασίας, με αποτέλεσμα το μυαλό μου να τρέχει τώρα με την ταχύτητα του φωτός.

Αυτή η αναζήτηση εργασίας είναι επιτακτική για μένα για διάφορους λόγους. Φυσικά, ο πρώτος λόγος είναι ότι έχω δουλέψει σκληρά τα τελευταία δύο χρόνια. Ισορροπούσα το να δουλεύω με πλήρες ωράριο και να είμαι μεταπτυχιακός φοιτητής πλήρους απασχόλησης, με εκπληκτικό ΣΔΣ. Αξίζω και θέλω μια ιδανική δουλειά στον τομέα της επιλογής μου, αλλά αυτό είναι πιο εύκολο να το πω παρά να το κάνω. Οι πιθανότητες να συμβεί αυτό μπορεί να μην είναι μεγάλες την πρώτη φορά, αλλά μπορούμε τουλάχιστον να προσπαθήσουμε να το πετύχουμε. Ήθελα να εργαστώ στον τομέα των φοιτητικών υποθέσεων από τότε που ήμουν στο κολέγιο και ήρθε επιτέλους η ώρα να ξεκινήσω την καριέρα μου.

Ένας άλλος λόγος που η αναζήτηση εργασίας είναι σημαντική είναι να ορίσω την «αδιαπραγμάτευτη καριέρα μου», μια έννοια που έμαθα σε ένα προπτυχιακό μάθημα επικοινωνίας. Οι αδιαπραγμάτευτες σταδιοδρομίας είναι οι παράγοντες σε μια ευκαιρία εργασίας που δεν θα θυσιάσετε. Καμία ευκαιρία εργασίας δεν πρόκειται να είναι τέλεια ή να προσφέρει όλα αυτά που ψάχνετε. αν το βρήκες αυτό, τότε μπράβο σου. Ίσως χρειαστεί να σταθμίσετε διαφορετικές πτυχές μιας ευκαιρίας εργασίας, καθώς ορισμένα πράγματα μπορεί να είναι πιο σημαντικά για εσάς από άλλα. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε έναν αδερφό που είναι έγκυος και ζει εκτός Philly. Μπορεί να είναι ο στόχος σας να γίνετε μια καταπληκτική θεία ή θείος και να παρακολουθήσετε αυτό το παιδί να μεγαλώνει. Σε αυτήν την περίπτωση, ένα από τα „μη διαπραγματεύσιμα“ σας μπορεί να είναι η τοποθεσία. δεν είστε διατεθειμένοι να πιάσετε δουλειά έξω από μια ακτίνα 20 μιλίων από το Philly. Στην περίπτωσή μου, αυτό είναι ένα έργο σε εξέλιξη. Αυτό που θεωρούσα «μη διαπραγματεύσιμο» πριν από δύο ή τρία χρόνια έχει αλλάξει, οπότε πρέπει να αφιερώσω χρόνο για να το σκεφτώ πραγματικά.

Ο τελευταίος λόγος που αυτή η αναζήτηση εργασίας είναι σημαντική είναι η τάση μου να εμπίπτω σε μια προσωπικότητα «Τύπου Α», ίσως πιο συχνά από ό,τι είμαι διατεθειμένος να παραδεχτώ. Είμαι σχεδιαστής και δεν απολαμβάνω πάντα να μην ξέρω τι θα ακολουθήσει, ειδικά όταν περιλαμβάνει μεγάλες αποφάσεις ζωής. Λοιπόν, μπορείτε να φανταστείτε πόσο καλά μπορεί να αντιμετωπίζω το γεγονός ότι δεν έχω ιδέα πού θα έρθω αυτή τη φορά του χρόνου. Μπορώ να προσπαθήσω να κάνω σχέδια, αλλά η αναζήτηση εργασίας και αυτό που μου προσφέρεται μπορεί να υπαγορεύσει διαφορετικά. Για να το αντιμετωπίσω αυτό, προσπαθώ να έχω ανοιχτό μυαλό και να εμπιστεύομαι τη διαδικασία.

Πού πάω από εδώ; Καλή ερώτηση; η απάντησή σου είναι εξίσου καλή με τη δική μου. Ρώτησα γύρω μου? Έχω μιλήσει με ανθρώπους στο πεδίο. Έχω μιλήσει με συμφοιτητές που ξεκινούν αυτό το ταξίδι. και έχω μιλήσει ακόμη και με κάποιον στο Κέντρο Σταδιοδρομίας στο ίδρυμα όπου εργάζομαι αυτή τη στιγμή για να κάνω τη φλέγουσα ερώτηση: Πότε θα ξεκινήσω; Έχω πάρει διάφορες απαντήσεις, αλλά το πιο χρήσιμο ήταν να ξεκινήσω τώρα. Δεν υπάρχει κανένα κακό σε αυτό, και διάολο, μπορεί ακόμη και να προσγειωθείτε κάτι πολύ νωρίτερα από ό, τι νομίζατε, απομακρύνοντας όλο το άγχος από το τραπέζι. Λοιπόν, θα ξεκινήσω. Θυμάστε, ανέφερα ότι ήμουν οργανωμένος και σχεδιαστής; Βάζετε στοίχημα ότι έχω ήδη δημιουργήσει ένα αρχείο Excel για την παρακολούθηση των εργασιών για τις οποίες υποβάλλω αίτηση. Συμπεριέλαβα σημαντικές πληροφορίες, όπως τον τίτλο της θέσης εργασίας και το ίδρυμα σε πληροφορίες όπως η τοποθεσία, οι απαιτήσεις και, εάν υπάρχουν, ο μισθός. Θυμηθείτε να συμπεριλάβετε εκείνα τα μη διαπραγματεύσιμα στοιχεία για να δείτε πώς συγκρίνεται κάθε ίδρυμα στο οποίο κάνετε αίτηση με αυτό που δεν είστε διατεθειμένοι να θυσιάσετε.

Το επόμενο βήμα που πρέπει να αντιμετωπίσετε είναι το βιογραφικό σας. Το βιογραφικό μου είναι εντάξει, είναι το δικό σας; Αν ψάχνετε να κάνετε ένα προβάδισμα σε όλη αυτή την αναζήτηση εργασίας, θα πρέπει να είναι ένα από τα πρώτα μέρη που ξεκινάτε. Εάν θέλετε να ξεκινήσετε την αναζήτηση, αλλά πιστεύετε ότι είναι πολύ νωρίς για να ξεκινήσετε την αίτηση, η διόρθωση του βιογραφικού σας είναι το καλύτερο μέρος για να αρχίσετε να νιώθετε μπροστά από το παιχνίδι. Το φρόντισα αυτό το μήνα και νιώθω μια μικρή ανακούφιση γι‘ αυτό, ειδικά επειδή αν συναντήσω μια απόλυτη λίστα ονείρων, είμαι ήδη στα μισά της εφαρμογής. Η αντιμετώπιση μιας συνοδευτικής επιστολής θα είναι λίγο πιο δύσκολη. Μου αρέσει να πιστεύω ότι η συνοδευτική επιστολή μου βοήθησε σημαντικά στην πρόσληψή μου για την τρέχουσα δουλειά μου. Η γλώσσα ήταν έξυπνη και έκανε πολύ καλή εντύπωση, αλλά, αν έχετε μπει ποτέ σε ένα κέντρο καριέρας ή έχετε ψάξει στο Google «πώς να γράψετε μια συνοδευτική επιστολή», τότε ξέρετε ότι κάθε γράμμα πρέπει να είναι προσαρμοσμένο και συγκεκριμένο για κάθε άτομο. δουλειά. Σίγουρα, αυτό μπορεί να είναι κουραστικό, αλλά αν ξεκινάτε νωρίς, έχετε δώσει στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να αφιερώσετε χρόνο μαζί του.

Το επόμενο βήμα για εσάς μπορεί να είναι η εγγραφή σας για να παρακολουθήσετε ένα εθνικό συνέδριο ή ανταλλαγή τοποθετήσεων. Αυτοί είναι υπέροχοι τρόποι για να δικτυωθείτε και να αρχίσετε πραγματικά να κάνετε αίτηση για θέσεις εργασίας, ειδικά με το The Placement Exchange (TPE), έναν πόρο για τη διαδικασία τοποθέτησης εργασίας σε θέματα φοιτητών. Τα συνέδρια της NASPA και της TPE για το 2019 τυχαίνει να είναι στο Λος Άντζελες. Δυστυχώς, βρίσκομαι στην Ανατολική Ακτή και είμαι μεταπτυχιακός φοιτητής που εργάζομαι με πλήρες ωράριο, δεν μπορώ να τα παρακολουθήσω, αλλά αν μπορείτε, υπέροχα! Έχεις το πλεονέκτημα. Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να παρευρεθείτε, μπορείτε ακόμα να δικτυωθείτε. Συχνά, τα προγράμματα καταγράφονται και υπάρχει μια εικονική επιλογή για τα συνέδρια. Από ό,τι έχω ακούσει, μπορείς να λάβεις θέση στο ΤΠΕ online. Υπάρχει επίσης ένας αριθμός διαφορετικών πόρων με λίστες θέσεων εργασίας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το Facebook είναι ένας άλλος εξαιρετικός πόρος. Δημοσιεύτηκα σε μια ομάδα με πολλούς άλλους τρέχοντες μεταπτυχιακούς φοιτητές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση/Φοιτητικές Υποθέσεις, καθώς και νέους επαγγελματίες, ζητώντας πληροφορίες σχετικά με την αναζήτηση εργασίας. Ήμουν συνδεδεμένος με ένα άτομο που βοήθησε πραγματικά να συντονίσω το βιογραφικό μου. Υπάρχουν χιλιάδες άλλοι που περνούν επίσης από αυτήν τη διαδικασία, και μερικοί μπορεί να έχουν πολύ καλές συμβουλές για εσάς, οπότε μην φοβάστε να ρωτήσετε!

Έτσι, τα έχετε διαβάσει όλα αυτά και ίσως νιώθετε λίγο καλύτερα για την αναζήτηση εργασίας. Τελικά, δεν είσαι ο μόνος που το περνάει, σωστά; Σωστά, αλλά ένα άλλο πράγμα που έμαθα ρωτώντας γύρω από την αναζήτηση εργασίας είναι ότι η αναζήτηση εργασίας είναι δική σας. μην το συγκρίνεις με άλλους γιατί ο καθένας είναι σε διαφορετικό επίπεδο και ο καθένας ψάχνει κάτι διαφορετικό. Πώς μπορεί κάτι από αυτά να είναι χρήσιμο τότε; Λοιπόν, χρησιμοποιήστε το ως σημείο εκκίνησης. Αρχίστε να σκέφτεστε πραγματικά τι θέλετε και πηγαίνετε από εκεί! Καλή τύχη!


Schreibe einen Kommentar