The Student Affairs Collective Wellness: The New Work-Life Balance #SACareer

36
The Student Affairs Collective Wellness: The New Work-Life Balance #SACareer
Καρφιτσώστε το

Καθώς περνούσα τη ροή μου στο LinkedIn τις προάλλες, έπεσα πάνω σε ένα άρθρο του Business Insider που είχε τον ακόλουθο τίτλο: «Ο Τζεφ Μπέζος λέει ότι η συμβουλή του στους ασκούμενους και στελέχη της Amazon είναι να σταματήσουν να στοχεύουν στην «ισορροπία» μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. θα πρέπει αντ‘ αυτού να προσπαθείς» [Article Link].

Εν ολίγοις, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος πιστεύει ότι η δουλειά και η ζωή δεν πρέπει να είναι αυτή η εξισορροπητική πράξη του να κάνεις πολύ ξεχωριστές ζωές. Αντίθετα, τα δύο θα πρέπει να είναι κοινά και απρόσκοπτα. Δηλώνει ότι όταν βιώνει θετικότητα σε μια πτυχή της ζωής του, στο σπίτι, στη δουλειά κ.λπ., αυτή η θετική ενέργεια μεταφέρεται σε κάθε άλλη ικανότητα με την οποία ασχολήθηκε.

Αυτό είχε απήχηση σε μένα.

Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ακούμε συχνά την ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής χρησιμοποιείται για την εξιδανίκευση της τελικής εργασιακής κατάστασης. τις 7-4 εργάσιμες ημέρες, ευέλικτο χρόνο, μεσημεριανές συνεδρίες γιόγκα, άδεια πατρότητας, άδεια για κατοικίδια κ.λπ. Η εργασία σε έναν κλάδο που συνεχώς αλλάζει και αλλάζει, μας προετοιμάζει να είμαστε ευέλικτοι και προσαρμοστικοί. Όταν πρόκειται για την ιδέα της ισορροπίας μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής, πρέπει να αρχίσουμε να αλλάζουμε τη νοοτροπία και τη γλώσσα μας για να επικεντρωθούμε στην καριέρα μας, στη «δουλειά» μας ως απλώς ένα μέρος αυτού που είμαστε, έναντι κάτι εντελώς ξεχωριστό. Ενώ περίμενα να γράψω αυτό το κομμάτι για την «ισορροπία» μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, συνειδητοποίησα ότι τα σημεία που επρόκειτο να τονίσω ήταν στην πραγματικότητα αυτά της ολιστικής αίσθησης ευεξίας, αντί να αναποδογυρίσω μεταξύ των δύο.

Αυτό το καλοκαίρι, σκοπεύω να φέρω αυτήν την ιδέα της ευεξίας στο προσκήνιο της Καλοκαιρινής μου λίστας υποχρεώσεων. Παρακάτω είναι μερικά στοιχεία που σας ενθαρρύνω να ενσωματώσετε στη ζωή σας για να βοηθήσετε στη συγχώνευση του προσωπικού και του επαγγελματικού σας εαυτού:

  • Να είναι παρόντες. Είτε βρίσκεστε σε μια συνάντηση, σε ένα συνέδριο, στις διακοπές σας στο Disney World ή στο σπίτι, το να είστε παρόν σημαίνει να συμμετέχετε σε αυτόν τον χώρο και με τους ανθρώπους και τα πράγματα που τον απασχολούν. Εκτιμήστε τα καλά και τα κακά. Με το να είστε παρόντες θα παρατηρήσετε μια αυξημένη αίσθηση συνειδητοποίησης και κατανόησης και θα αρχίσετε να χτίζετε βαθύτερες σχέσεις με τους γύρω σας. (Συμβουλή: Όταν αγωνίζεστε να είστε πλήρως προσεκτικοί, δοκιμάστε να γειωθείτε τοποθετώντας και τα δύο πόδια επίπεδα στο πάτωμα. Αυτή η στάση βοηθά στην εξάλειψη των περισπασμών και στην αύξηση των δεξιοτήτων ακρόασης και συγκέντρωσης.)
  • [Re]Συνδεθείτε με μέντορες. Εάν έχετε ήδη στη ζωή σας αυτούς τους ανθρώπους, απευθυνθείτε σε αυτούς και βρείτε χρόνο για να συναντηθείτε, πρόσωπο με πρόσωπο. Αν όχι, αρχίστε να συνειδητοποιείτε εκείνους στη ζωή σας που σας έχουν προσφέρει καθοδήγηση, υποστήριξη και εκείνους που σας έχουν ακόμη ωθήσει ή ενθαρρύνει να ξεπεράσετε τις προκλήσεις και τα εμπόδια. Αυτά τα άτομα δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι ο προϊστάμενός σας ή κάποιος που είναι ανώτερος από εσάς. Κάντε την προσπάθεια να αναζητήσετε άτομα που θα έχουν ιδιόκτητο συμφέρον για την ανάπτυξη και την εξέλιξή σας ως άτομο.
  • Ασκηση. Το μυαλό – χαλαρώστε, διαλογιστείτε, διαβάστε, γράψτε, ακούστε και προβληματιστείτε. Το σώμα – τρέξιμο, περπάτημα, τέντωμα, σήκωμα, αναρρίχηση, πεζοπορία, ποδήλατο και παιχνίδι. Η ψυχή – κάντε περισσότερα από αυτά που σας κάνουν να νιώθετε ευτυχισμένοι και αναζωογονημένοι.
  • Δημιουργήστε, βελτιώστε και αξιολογήστε τους στόχους σας. Οι στόχοι που έχουμε είναι οι λόγοι που κάνουμε αυτό που κάνουμε. μας τροφοδοτούν. Αντί να εστιάζετε στους στόχους που κατηγοριοποιούνται σε κουβάδες, επαγγελματικούς έναντι προσωπικού, πνευματικούς έναντι συναισθηματικούς κ.λπ., σκεφτείτε πώς ο ένας στόχος μπορεί να επηρεάσει τον άλλο και πώς μπορούν να υποστηρίξουν ο ένας τον άλλον. Βρείτε το «γιατί» στη ζωή σας και μετά κάθε ενέργεια από εκεί και πέρα ​​θα πρέπει να το συμπληρώνει.

Ενσωματώνοντας αυτές τις συμπεριφορές στην καθημερινή μας ρουτίνα, μπορούμε να κάνουμε βήματα προς την επίτευξη ευεξίας που υπερβαίνει τα όρια οποιουδήποτε ρόλου μπορεί να παίξουμε. Σας προκαλώ να εξετάσετε αυτά τα στοιχεία παραπάνω και να σκεφτείτε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αρχίσετε να εξισορροπείτε τον προσωπικό και τον επαγγελματικό σας εαυτό, αντί να τους κρατάτε χωριστά το ένα από το άλλο. Λοιπόν, αυτό το καλοκαίρι, σκέψου όπως ο Τζεφ. Δώστε έμφαση στη θετικότητα, τον ολιστικό εαυτό σας και εξερευνήστε τον δικό σας ορισμό της ευεξίας.

Βιβλιογραφικές αναφορές:

Bernard, Z. (2018, 1 Μαΐου). Ο Τζεφ Μπέζος λέει ότι η συμβουλή του στους ασκούμενους και στελέχη της Amazon είναι να σταματήσουν να επιδιώκουν την «ισορροπία» μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής — εδώ είναι τι πρέπει να προσπαθήσετε. http://www.businessinsider.com/jeff-bezo-advice-to-amazon-employees-dont-aim-for-work-life-balance-its-a-circle-2018-4

________________________________________________________________________________

Αυτή η ανάρτηση αποτελεί μέρος της σειράς μας #SACareer, η οποία αφορά σταδιοδρομίες σε φοιτητικές υποθέσεις, σταδιοδρομίες εκτός φοιτητικών υποθέσεων και στο έργο των επαγγελματιών των υπηρεσιών σταδιοδρομίας. Διαβάστε περισσότερα για τη σειρά στην εισαγωγή του Jake Nelko. Κάθε ανάρτηση είναι μια συνεισφορά ενός μέλους ή φίλου του Επιτροπή Υπηρεσιών Σταδιοδρομίας από την ACPA. Ο οργανισμός μας υπάρχει για να ωφελήσει τη σταδιοδρομία των επαγγελματιών των υπηρεσιών σταδιοδρομίας, των επαγγελματιών φοιτητικών υποθέσεων και οποιουδήποτε υποστηρίζει φοιτητές στις προσπάθειες σταδιοδρομίας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο συνεργασίας με την Επιτροπή Υπηρεσιών Καριέρας ή τη σειρά ιστολογίων #SACareer, επικοινωνήστε με την Terri Carr στη διεύθυνση [email protected]

________________________________________________________________________________

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Η Kristen Washington είναι Συντονίστρια Προσλήψεων στην Εξερεύνηση και Ανάπτυξη Σταδιοδρομίας στο Πανεπιστήμιο του Κεντ. Έλαβε το MSE της. στη Διοίκηση Ανώτατης Εκπαίδευσης από το Πανεπιστήμιο του Akron και το πτυχίο της από το The Ohio State University. Της αρέσει να ασκεί το μυαλό της παρακολουθώντας Netflix και ακούγοντας podcast όπως π.χ Ο Χάρι Πότερ και το Ιερό Κείμενο, το σώμα της παίζοντας βόλεϊ στην άμμο και πεζοπορία, και η ψυχή τρώγοντας νόστιμο φαγητό και κρεμιέται με την οικογένεια, τους φίλους και το Goldendoodle της, την Έλσα. Ακολουθήστε την Kristen στο Twitter @Kristenmwash και LinkedIn.


Schreibe einen Kommentar