The Student Affairs Collective Words of Wisdom from Managers Past

27
The Student Affairs Collective Words of Wisdom from Managers Past
Καρφιτσώστε το

Αφήνοντας το παλιό μου ίδρυμα για έναν ρόλο σε ένα νέο ίδρυμα με έκανε να σκεφτώ διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορώ να γνωρίσω τους συναδέλφους μου. Με έκανε να σκεφτώ τι πρέπει να κάνω για να ξεκινήσω φρέσκα σε ένα συναρπαστικό νέο περιβάλλον. Η σκέψη με έκανε να αναλογιστώ τις συμβουλές που μοιράστηκαν ορισμένοι από τους προηγούμενους μέντορες και διευθυντές μου από τις πρώτες μέρες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τρία άτομα που είχαν τεράστιο αντίκτυπο στην επαγγελματική μου εξέλιξη μοιράστηκαν «λόγια σοφίας» που ξεχωρίζουν στο μυαλό μου:

Μην ξεκινάτε ποτέ μια πρόταση χωρίς να ξέρετε πώς θα τελειώσει.

Ο πρώτος μου διευθυντής ήταν ένα δυναμικό και χαρισματικό άτομο με τολμηρές ιδέες και το πάθος να φέρει εις πέρας τα πράγματα. Το μεγαλύτερο ταλέντο του ήταν η ικανότητά του να αιχμαλωτίζει ένα δωμάτιο γεμάτο κόσμο, ανεξάρτητα από ηλικία ή ανάστημα. Θαύμασα με το ταλέντο του να μιλάει για κάτι που φαινόταν να είναι οποιοδήποτε θέμα ανά πάσα στιγμή. Αν και ο χρόνος μου μαζί του πέρασε πάνω από δέκα χρόνια πριν, μου δίδαξε κάτι που ακολουθώ μέχρι σήμερα: μην ξεκινάς ποτέ μια πρόταση χωρίς να ξέρεις πώς θα τελειώσει.

Με άλλα λόγια, αφιερώστε χρόνο για να σκεφτείτε προσεκτικά (επί τόπου μερικές φορές!) τις λέξεις που χρησιμοποιείτε (που είναι απαραίτητες και ποιες όχι) και το σημείο που προσπαθείτε να κάνετε. Αυτό σίγουρα δεν είναι εύκολο έργο, αλλά μετά από χρόνια εξάσκησης, έμαθα ότι είναι δυνατό να εκπαιδεύσετε τον εγκέφαλό σας να σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο. Είναι δυνατό να γίνει σε οποιαδήποτε συζήτηση ή παρουσίαση.

Κάθε άτομο έχει να παίξει σημαντικό ρόλο στην επιτυχία ενός οργανισμού.

Ο δεύτερος διευθυντής παραμένει προσωπική και επαγγελματική έμπνευση. Έβλεπα συχνά την ικανότητά της να ταχυδακτυλουργεί και να διαχειρίζεται πολλά έργα, να διαβάζει ένα δωμάτιο και να αναπτύσσει σχέσεις με ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων, ανεξάρτητα από τη θέση ή την εξουσία τους. Έμαθα πολλά πράγματα από αυτήν, αλλά το πιο σημαντικό πράγμα που έμαθα ήταν να εκτιμώ τους συναδέλφους μου σε κάθε επίπεδο. Μέσα από τις ενέργειές της από την πρώτη μέρα, είδα την απίστευτη αξία του να κάνει προσπάθεια να γνωρίσει τους γύρω της. Έδειξε ότι το να μην γνωρίζεις τα ονόματα των ανθρώπων, τον ρόλο τους ή πώς συμβάλλουν στους πρωταρχικούς στόχους ενός οργανισμού είναι σαν να προσπαθείς να φτιάξεις ένα παζλ και να μην έχεις όλα τα κομμάτια.

Επιστρατεύστε την πείνα, όλα τα άλλα είναι εκπαιδεύσιμα.

Ένας πιο πρόσφατος μάνατζερ που θαύμαζα για την εμπιστοσύνη του σε δύσκολες ή αντιμέτωπες καταστάσεις, την αφοσίωσή του στην ομάδα του και την ικανότητα και την προθυμία του να αντιμετωπίσει περίπλοκα θέματα (τα οποία οι περισσότεροι άλλοι μάνατζερ επέλεξαν να αποφύγουν ή να αγνοήσουν) μοιράστηκε την τελευταία συμβουλή. Σε πολλές περιπτώσεις, μοιράστηκε μαζί μου μια βασική συμβουλή που πίστευε ότι ήταν κρίσιμης σημασίας για τη στρατολόγηση και την επιτυχία μιας οργάνωσης-προσλήψεων πείνας. Με άλλα λόγια, αναζητήστε εκείνα τα άτομα που επιδεικνύουν και αποπνέουν πάθος και ενθουσιασμό και όχι εκείνα που φαίνονται πολύ εκλεπτυσμένα (λέγοντας όλα τα σωστά πράγματα τη σωστή στιγμή), απαθή ή μη ενθουσιώδη για την ευκαιρία που παρουσιάζετε.

Χωρίς να κατονομάζεις, ξέρεις ποιος είσαι. Σας ευχαριστώ ειλικρινά για τα λόγια σοφίας και τον ρόλο που διαδραμάτισατε για να με οδηγήσω σε αυτήν την επόμενη συναρπαστική φάση της καριέρας μου.

Ξέρω ότι δεν είμαι το μόνο άτομο που εκτιμά τα λόγια σοφίας, γνώσης και υποστήριξης ενός νυν ή πρώην διευθυντή. Τι συμβουλή θα προσθέτατε στη λίστα;


Schreibe einen Kommentar